Dilipak'tan kadınları kızdıracak öğütler

Dilipak'tan kadınları kızdıracak öğütler

Vakit yazarı Dilipak Bodrum'da kadınlara seslendi. "Aşırı kilo alıp badi badi yürürseniz..."

Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Kadınlar aşırı kilo alıp badi badi yürümek zorunda kalırken, kocalarına da zarar veriyorlar. Bu kadınları gören kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar” dedi.

Dilipak Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen konferansta konuştu. Konuşmasına kadınların camide namaz kılmayı unuttuğunu belirterek başlayan Dilipak kadınlara kocalarına günde üç değil iki öğün yemek hazırlamalarını ve öğle yemeklerini kaldırmalarını önerdi. Dilipak şöyle devam etti:
Peygamber efendimiz günde üç değil iki öğün yemeği önermişti. Öğle yemeğini hem sağlığınız için yemeyin, hem aile bütçesine katkıda bulunun, hem de bu yemekten kazandığınız zamanı toplum ve insan için yararlı etkinliklere ayırın. Ayrıca günde üç öğün ve tıka basa yemek yiyen özellikle kadınlarımız kendilerine fiziki yönden zarar verip, aşırı kilo alıp badi badi yürümek zorunda kalırken, kocalarına da zarar veriyorlar. Bu kadınları gören kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar. İşte bu yüzden namazı ve müslümanlığı öğrenmek ve öğretmek için bu zamanı kullanın.”

İMAMLARA EYLEM ÇAĞRISI
Dilipak, konferansta en önde oturan ve Bodrum camilerinde görev yapan imamlara da uyarılarda bulunurken şunları söyledi:
“Tüm Müslümanlar gibi siz de haklarınızı ve görevlerinizi bilmelisiniz. Sabah akşam 24 saat namaz kıldırıyorsunuz. Namaz memuru olmayın. ‘Yatsı namazı fazla mesaiye girer’ diyerek ücret isteyebilir, verilmezse greve gidebilirsiniz, bu sizin en temel hakkınız, merak etmeyin siz greve gidince namazı kim kıldıracak diye düşünmeyin, beni çağırın ben kıldırırım. Siz hakkınızı arayıp alacaksınız ki vatandaş da sizden bunu öğrenip hakkının peşine düşecek. Eğer hakkınız peşinden gitmezseniz kurduğunuz bu sendika da sendikacılık da bir işe yaramaz. Ama görüyorum ki imamlar sendikacılık yapmaktan korkuyor. Hatta gölgelerinden korkuyorlar. Bunlar mı sizin hakkınızı savunacak. Çünkü bunlar kaymakamdan fırçayı yedi mi kıbleyi bile şaşırırlar.”

Etiketler :