Dinçer 'Altı İşçinin Cesedi Çıkarıldı'

Dinçer 'Altı İşçinin Cesedi Çıkarıldı'

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki göçüğün meydana geldiği maden ocağına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer göçükten 6 işçinin cesedinin çıkarıldığını söyledi..

 

6 CESET ÇIKARILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen göçük sonrası mahsur kalan işçilerden 6'sının cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Bakan Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin ulaştığı 6 işçinin cesedinin ocaktan çıkarıldığını söyledi.

Dinçer, cesedine ulaşılan işçilerden ikisinin isimlerinin Ali Kazan ve İzzet Kuşoğlu olduğunu kaydetti.

Ocaktaki diğer 13 işçiye ulaşılmaya çalışıldığını ifade eden Dinçer, ''Bu elim kaza nedeniyle çok üzgünüz. Umudumuzu kaybetmedik. Ulaşmaya çalışıyoruz'' dedi.

---------------------------------------------------------------------------------

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, saat 03.10 sıralarında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki göçük meydana gelen maden ocağına geldi. Bakan Diçer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Umudumuz kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

Burada açıklama yapan Bakan Dinçer, maden ocaklarının yıllık rutin denetlemelerinin yapıldığını söyledi. Göçük meydana gelen maden ocağının da en son ekim ayında denetlendiğini belirten Dinçer, bu denetlemede bir takım eksiklikler bulunduğunu, bunların düzeltilmesi için firmanın uyarıldığını söyledi. Firmanın ne kadarını yerine getirdiği konusunda henüz bilgileri olmadığını ifade eden Ömer Dinçer, bunun ilerleyen saatlerde anlaşılacağını söyledi.

Zonguldak'tan gelen ekiple ilgili olarak da Bakan Dinçer, "O ekip gelene kadar buradaki ekiple enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

CHP'li vekilin, göçük altında kalan 19 işçinin hayatını kaybettiği şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Ömer Dinçer, "Bunu söylemek için çok erken. Henüz oradaki insanlara ulaşamadık. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Dinçer, kurtarma çalışmaların şu aşamada elle yapılabildiğini sözlerine ekledi.

HELİKOPTER SİSTEN HAVALANAMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili, ''Hadiseyi öğrendikten sonra hemen müdahale ettik'' dedi.

Kazanın meydana geldiği ocakta incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'in, göçük altında kalan işçilerin hayatını kaybettiğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, böyle şeyler söylemenin mümkün olmadığını bildirdi.

Henüz ulaşılabilen bir bilgi olmadığını dile getiren Dinçer, şöyle devam etti:

''Tahmin üzerine konuşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Yalnız Zonguldak'tan gelecek kurtarma ekipleriyle ilgili bir spekülasyon yapıldı. 19.30'da hadise olduktan sonra 20.45'te hadiseyi ancak öğrenebildik. Hadiseyi öğrendikten sonra hemen müdahale ettik. Daha sonra Tunçbilek'ten 20 kişilik bir ekip buraya ulaştı, çalışmalarına başladı.''

Bakan Dinçer, Zonguldak'tan gelecek ekiple ilgili soru üzerine de şöyle konuştu:

''Zonguldak'taki ekip hazır halde bekliyordu. Helikopterle getirmeyi planlıyorduk. Sis olması sebebiyle helikopter havalanamadı. Ankara'dan helikopterler bir umutla Zonguldak'a havalandılar. Oradan ekibi alıp buraya gelmeyi ve en yakın yere konmayı planlıyorlardı. Maalesef Zonguldak'a ulaşamadılar, sis nedeniyle geri dönmek zorunda kaldılar. Zonguldak'taki arkadaşlar kara yoluyla çıktılar, buraya ulaşmaya çalışıyorlar. Ama büyük ihtimalle onlara ihtiyaç kalmadan buradaki ekiplerimizle aşağıdaki işçilerimize ulaşacağımızı zannediyorum. Onlar yine gelecekler. Şu anda aşağıdaki makineleri çalıştırma imkanı yok. Sadece el gücüyle, beden gücüyle çalışma yapılabiliyor. Yumuşak zemin olması sebebiyle taksimat yaparak yavaş ilerliyorlar.''

Ajanslar - Haber7

Etiketler :