Dink cinayetinde ağabey de oradaydı

Dink cinayetinde ağabey de oradaydı

Hrant Dink cinayetinde, "Zanlı Ogün Samast'ın yanında birden çok kişi vardı" iddiasını destekleyen görüntüler çıktı.

Dink ailesine göre olay yerinde Osman Hayal de vardı.

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili, Agos Gazetesi, olay anında Akbank Pangaltı Şubesi ve Saray Kumaşçılık'a ait olan kamera görüntülerinde görünen kişinin davanın tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal olduğunu öne sürdü.

İlk kez yayımlanan görüntülerde cinayet günü Samast'la birlikte hareket eden iki kişiden birisinin Hayal olduğu kesin bir dille ifade edildi. Kamuoyuna ilk kez yansıyan görüntülerdeki kişinin Osman Hayal olduğunu kesin bir dille ifade eden Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, "Cinayetten hemen önce Samast'ın yanı sıra Agos'un çevresinde görünen şahıs Osman Hayal'dir. Daha önceki tanık ifadelerinde Samast'la birlikte hareket ettiği belirtilen, bir gizli tanık tarafından hazırlık soruşturmasında, savcılıkta ve mahkemede üç kez teşhis edilen ve HTS kayıtları doğrultusunda cinayet günü İstanbul'da olduğu bilinen Osman Hayal'in, cinayetten 1 saat sonra Harem'den otobüse bindiği tespit edilmiştir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından Osman Hayal'in tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verecek. Dink cinayetiyle ilgili üçü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, görgü tanığı Emsale Çakmak, Ogün Samast'ın dışında olay yerinden koşarak kaçan iki kişi daha gördüğünü söylemişti. Avukatların talebe üzerine mahkeme iddiaların araştırılmasını istemişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tanık Emsal Çakmak'ın iddiaları ile SABAH'ın 3 Şubat 2007'de yayımladığı haberi 4 yıl sonra doğrulandı.

SABAH'ın haberinde, Dink ailesi ve avukatlarının, emniyette olay yerini gösteren 20'ye yakın kasedi izlediklerinde zanlı Ogün Samast'ın yalnız olmadığını gördükleri ve Dink'in bankadan çıkması sırasında 4 - 5 kişinin hareketlendiği tespit ettikler belirtilmişti" diye konuşmuştu.

'KESİNLİKLE ORADAYDI

Temmuz 2008'de gözaltına alınan ve Terörle Mücadele'deki sorgusunun ardından serbest bırakılan Osman Hayal'in tekrar tutuklanması talebi "Şimdilik' gerek yok" denilerek daha önce reddedilmişti. Dink ailesinin avukatı Çetin başından beri Ogün Samast'ın yalnız olmadığında ısrar ettiklerini belirterek şunları: "Görüntülerde daha fazla yer alan ve telefonla konuşan şüpheli şahsın HTS kayıtları bugüne kadar ortaya çıkarılmadı. Bunun tespiti için birçok kez talepte bulunduk. Her ne kadar bu iki kişiden diğerine oranla kameraya daha fazla takılan ve telefonla konuşan kişinin kimliği tespit edilmemiş olsa da ikinci kişi sanıklardan Osman Hayal'dir. Osman Hayal'in cinayet günü İstanbul'da olduğu HTS raporlarından anlaşıldığı gibi, gizli tanık ifadesinde cinayet mahallinde olduğu doğrulanmıştır."

SABAH 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.