Dink suikastine ergenekon incelemesi

Dink suikastine ergenekon incelemesi

Dink cinayetinin darbeye zemin hazırlama amacıyla yapılmış olabileceğine dikkat çeken Savcı Hikmet Usta, tüm sanıkların, Ergenekon sanıkları ile bağlantısının araştırılması için emniyete talimat verdi.

Hrant Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atanan, mütelaasından önce suikastin anayasal düzeni yıkmaya yönelik faaliyet olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Hikmet Usta'nın, tüm sanıkların Ergenekon bağlantısının araştırılmasını istediği öğrenildi. Davanın 30 Mayıs'ta görülecek duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen savcı Usta, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı göndererek Ergenekon bağlantısıyla ilgili araştırma yapılmasını istedi.

Usta, dosyası çocuk mahkemesine gönderilen Ogün Samast da dahil 20 sanığın telefon kayıtlarını incelenmesini istediği bildirildi. Dink davası sanıklarının, Ergenekon ve Poyrazköy davası sanıkları ile bağlantılarının araştırılmasını isteyen Usta, tüm sanıkların telefon dökümlerinin karşılaştırılmasını talep etti öğrenildi. Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın son duruşmasında sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin değerlendirme yapan savcı Usta, toplanan deliller, suçun niteliği, ağırlığı ve terör kapsamında olması, suçların dünyada ve ülkemizde infial uyandırması ve sanıkların üzerine atılı suçun TCK'nın 'Anayasayı ihlal' başlığı altındaki 309. maddesi kapsamında değişebileceğini söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.