Dink'in katili Ogün, 32'sinde serbest

Dink'in katili Ogün, 32'sinde serbest

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce hakkındaki 22 yıl 10 ay hapis cezası onanan Hrant Dink'in katili Ogün Samast, 10 yıl sonra cezaevinden çıkacak.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanuna göre, Ogün Samast hapis süresinin 3'te 2'sini yatacak. Buna göre, Samast aldığı 22 yıl 10 hapis cezasının yaklaşık 15 yılını hapiste geçirecek. Tutukluluk dönemi 20 Ocak 2007'de başlayan Samast, 5 yıl 2 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor. Tutuklu bulunduğu süre düşürüldüğünde 1990 doğumlu olan Samast 10 yıl sonra 32 yaşında cezavinden çıkacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, Dink'in katili Samast'ın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle dosyasını ayırarak, İstanbul nöbetçi Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti. Mahkeme, 6008 sayılı ''Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''un 8. maddesiyle, CMK'nın 250. Maddesinin 4. bendine eklenen fıkradaki hüküm gereği, Samast hakkındaki dava dosyası çocuk mahkemesine gönderilmişti. 

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de Samast'ı, ''Hrant Dink'i tasarlayarak'' öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olay tarihinde 16 yaşını bitirmiş, 17 yaşını tamamlamamış olduğunu belirten mahkeme heyeti, Samast'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında üçte bir oranında indirim yaparak 21 yıl 6 ay hapis cezasına indirmişti. Samast'ı ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 2 yıl hapis ve 900 TL adli para cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, olay tarihindeki yaşını göz önüne alarak bu cezayı da 1 yıl 4 ay hapis ve 600 TL adli para cezasına indirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.