Dinsiz Türk Milliyetçiliği Ve MHP

Dinsiz Türk Milliyetçiliği Ve MHP

Sedat Laçiner MHP ile ilgili çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Laçiner, İsrail'in MHP içine sızarak, dinsiz Türk milliyetçiliğini oluşturmaya başladığını söyledi...

Samanyolu Televizyonu’ndaki programa katılan USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, MHP ile ilgili öyle iddialar ortaya attı ki yenilir yutulur cinsten değil. Laçiner, soğuk savaş sonrası MHP üzerende ne gibi oyunlar oynandığını ve İsrail’in MHP’nin içine sızarak, şimdiki Türk milliyetçiliği üzerinde büyük oyunlar oynadığını söyledi.

Laçiner iddialarına şöyle devam ettirdi: ‘Soğuk savaş bitene kadar MHP’nin içindeki ayrışmalar fazla görülmüyordu. O zamanlar MHP; milliyetçi, muhafazakar bir siyasi partiydi. Fakat soğuk savaş sonrasında MHP’nin üzerinde içeriden ve dışarıdan bazı aktörlerin çok büyük oyunlar oynandığını düşünüyorum.’

Laçiner MHP üzerinde İsrail’in büyük oyunlar oynadığını iddia ederek şunları söyledi: “MHP üzerinde bazı İsrail faktörlerinin oyun oynadığını düşünüyorum. Çünkü İsrail’in soğuk savaş sonrasında önemli hedeflerinden bir tanesi, dinden ayrıştırılmış bir Türk milliyetçiliğidir. Orta Asya Türk Cumhuriyetlekriylede çok fazla ilgilenmektedir. İsrail Türkiye’deki Türkçülük’le de çok fazla ilgilenmektedir. Bunda sadece İsrail rol almıyor tabi. Bir grup, "Türk milliyetçiliğini dinden ayrıştırmamız lazım".

Muhsin Yazıcıoğlu’nun MHP’den ayrılması. 1990’dan sonra bakıldığında MHP’den dindarların dışarı doğrul atıldığını, dinsiz bir milliyetçilik veya muhafazakarlıktan arındırılmış bir milliyetçilik yaratılma çabalarının olduğunu görüyorsunuz. MHP’nin tabanına baktığınız zaman böyle bir şey söz konusu değil. Aslındı, bakıldığında AKP’nin seçmeniyle MHP’nin seçmeninin geçmişte hemen hemen aynı olduğunu görmekteyiz. Fakat bugün baktığımızda tabanın, tavana yansımadığının görüyoruz. Bugün MHP’li siyasetçilerin konuşmalarıyla CHP’li siyasetçilerin konuşmaları neredeyse aynı. En son bu genel af meselesi ortaya çıktı da ortaya bir ayrışma çıktı. Fakat onunda ne kadar ciddi bir ayrışma olduğu tartışılır. Yani Ergenekon meselesinde de hemen hemen aynı şeyler söyleniyor. Aslında MHP’nin bu anayasa değişikliğinde HSYK’nın yapısı değişir, buralara daha muhafazakar insanlar gelir diyerek buna karşı çıkmasını anlamak mümkün değil. Şu anda MHP üzerinde büyük bir oyun oynanmaktadır. Bunun Bahçeli veya MHP yönetecileri farkında mıdır bilmiyorum ama yeni bir Türk milliyetçiliği inşa edilmeye çalışılıyor. Önceden Türk demek Müslüman demek; Müslüman demek Türk demekti. Fakat şimdi bunu ayrıştırmaya çalışıyorlar ve bu da çok tehlikeli. Bu atomu parçalamak gibi bir şeydir. Çünkü Türk kültürünün genlerinde olan bir şeylerle oynuyorsunuz ve bu hem Türkiye’ye hem de MHP’ye zarar verecek bir şeydir.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :