Dioksin skandalı AB'yi sarstı

Dioksin skandalı AB'yi sarstı

Almanya'da ortaya çıkan dioksin skandalı büyüyor. Almanya'da ortaya çıkarıldığından beri büyük tartışmalara neden olan dioksin skandalı Almanya ile ticaret yapan komşu ülkeleri de tedirgin ediyor.

Dioksin içeren hayvan yemlerinin Almanya'nın kuzeyinde yer alan Danimarka'ya da ihraç edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avrupa Komisyonu, zehirli dioksin maddesi içeren hayvan yemlerinin Danimarka'ya da ihraç edildiğini doğruladı.

Komisyon'un Sağlık Sözcüsü Frederic Vincent, dün yaptığı açıklamada "Zehirli dioksin maddesi içeren hayvan yemlerinin Danimarka'ya da ihraç edildiğini doğruladık." dedi. Yaşanan skandal nedeniyle Güney Kore ve İngiltere'nin şimdilik Almanya'dan yumurta ithalatına kısıtlama getirdiği öne sürülürken Sözcü Vincent kısıtlamalarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Zehirli yemlerin Danimarka'ya da getirildiği haberinin yayılması ülkede tedirginliğe sebep oldu. Danimarka Sağlık Bakanlığı zehirli yemlere ulaşmaya çalışıyor. Öncelikle ne kadar zehirli yem alındığını saptamaya çalışan bakanlık yetkilileri herhangi bir sağlık skandalına neden olmadan olayı kapatılmasını hedefliyor.

CİHAN

Etiketler :