Direksiyona geçin ve kararlı olun

Direksiyona geçin ve kararlı olun

Trabzon'da gençilik kolları tarafından düzenlenen iftara katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, referandumda AK Parti anayasasının değil Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gençlere seslenerek ''Önümüzdeki dönem görevi siz alacaksınız, lütfen duyarlı olun, direksiyona geçin. İddialı, kararlı olun, doğrunun yanında olun'' dedi.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından İkram Sofrası’nda AK Parti Trabzon milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Asım Aykan, Safiye Seymenoğlu Mustafa Cumur, Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özakın da katıldığı bir iftar yemeği düzenlendi.

Düzenlenen iftar yemeği sonrasında konuşan Bakan Özak, referandum sürecine değindi. Anayasa değişikliğine gidilecek 26 maddenin 26'sının da değişmesinin daha çağdaş, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok adalet, daha mutlu insanlar, daha müreffeh bir Türkiye demek olduğunu ifade eden için Bakan Özak “Çağdaş anayasalarla yönetilen devletlere bakın. İspanya, darbe anayasasından vazgeçti, sivil anayasa yaptı, kişi başına 25 bin dolar düşüyor. Önü açıldı. Özelleştirme, yabancı sermaye, gayri menkulün yabancılara satışı var. Türkiye'de ise bir yeri özelleştiriyorsun, yasak. Yabancı sermaye geliyor, yasak. 'CHP'nin eski genel başkanı, 1993'te ‘Bu anayasa mutlaka değişmelidir. Bir gün dahi bu anayasanın kalması felaket getirir’ diyordu. 2010'da Sayın Baykal diyor ki, ‘Anayasaları yalnızca darbeler ve savaşlar değiştirir.’ Yazık, bu insanlara yazık. Bu insanlara saygısızlık değil mi bu? Şimdi de diyorlar ki, seçimden sonra değiştirelim. Peki bu seçimde gelenler aydan mı geldi, başka ülkeden mi geldi?'' diye konuştu.

DAHA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE İÇİN 'EVET'

''Bize bu ülkeyi bırakanlar kanlarıyla bıraktılar. Biz de gelecek nesillerimize, çocuklarımıza, müreffeh, gelişmiş, daha demokrat, daha özgür bir Türkiye bırakmak istiyoruz'' diyen Bakan Özak “CHP ve MHP'li kardeşlerimize de sesleniyorum, onların sağduyuyla rey vereceklerine inanıyorum. Bu, AK Parti anayasası değildir. Bu, Türkiye'nin geleceğidir. Hani bize bazı iftiralar attılar, dediler ki ‘bunlar terör örgütüyle anlaştılar.’ Ama Allah öyle Allah ki ne oldu, ‘genel af çıkaracağım’ dedi. Sen kimsin, kimin adına genel af çıkarıyorsun? Benim şehit ailemin adına sen genel af çıkarabilir misin?'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :