Direniş, kaos planının bir parçası

Direniş, kaos planının bir parçası

Millet iradesi üzerindeki ipotekleri kaldırmayı hedefleyen Anayasa paketi çalışmalarıyla eşzamanlı tırmanan terör olaylarının arka planı:

Soylu: Direniş, kaos planının bir parçası

 

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e atılan yumrukla yükseltilen, Samsun’da polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polisin şehit olmasıyla zirveye çıkartılan olaylara, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a yapılan saldırı eklenmişti. Eşzamanlı yaşanan olaylara Mardin’de polis otosunun taranması, Giresun’da ise askerî aracın mayın tuzağına düşürülmesi ile Dicle Üniversitesi’nde öğrencilerin çıkardığı arbede sonrası 100’e yakın göstericinin gözaltına alınması da eklenince, ‘Türkiye yeni bir kaos planıyla karşı karşıya mı?’ sorusu gündeme geldi.

SOYLU: DÜĞMEYE BASTILAR

Millet iradesi üzerindeki ipotekleri kaldırmayı hedefleyen Anayasa paketi çalışmalarıyla eşzamanlı tırmanan terör olaylarını Vakit’e değerlendiren, DP eski Lideri Süleyman Soylu ise, 367 sürecinde sahneye koyulan planlar ile bugün yaşananlar arasında fark olmadığını belirterek, “Yine düğmeye bastılar” dedi.

“SİVİLLEŞME SÜRECİ RAHATSIZ ETTİ”

Türkiye’nin yapısal bir dönüşüm sürecinden geçtiğini vurgulayan Soylu, “Bazı kesimler dönüşüm ile birlikte başlayan sivilleşme sürecinden rahatsızlar. Milli iradenin tecellisi, yıllardan bu yana millet üzerinde vesayetini sürdürmek isteyenleri tedirgin edince, 367 sürecinde yaşanan olayların yeniden sahneye koyulmaya çalışıldığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

“BİZ BU OYUNU 367 SÜRECİNDE GÖRDÜK”

Anayasa değişiklik teklifi ile önemli maddelerde yapılan değişiklikleri içine sindiremeyen derin bir yapının direnç sergilediğini belirten Soylu, “‘Sarıkız’, ‘Ayışığı’, ‘Eldiven’, ‘Yakamoz’, ‘İrtica Eylem Planı’, ‘Kafes’ ve ‘Balyoz’ ile hedeflerine ulaşamayanlar, bugün işbirliği içinde bulundukları karanlık yapılar aracılığıyla ‘Darbe Anayasası’nda açılmaya başlanan delikleri engellemeye çalışıyorlar. Sistemin karanlık yüzünden beslenenler, iktidarlarını kaybetmek istemezler. Biz bunu 367 sürecinde millet olarak yaşadık ve gördük. 50 yıldır nasıl direniyorlarsa, bugün de çeşitli araçları devreye sokarak millet iradesine karşı mücadele veriyorlar. Olaylara bu gözle baktığımızda, ‘2 hafta içinde yaşadığımız olaylar bireysel değil, birbirine bağlı aynı el tarafından işaret verilmesi üzerine sahneye koyulan kaos planlarıdır’ dememiz, en doğru tespit olacaktır” dedi.

PARALEL DEVLETİN TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ TUTMUYOR

Millete karşı komplo planları peşinde olanların Danıştay saldırısının deşifre oluşuyla birlikte güçlerini iyice kaybettiğini vurgulayan Soylu, “Millet artık sorguluyor ve sahneye koyulan oyunların arka planını görüyor. Toplum mühendisliği tutmamakla birlikte, demokratikleşme adına atılan her adımı canı yürekten destekliyor. Millet, paralel devletin gölgesinde verilen antidemokratik mücadeleye destek vermediği gibi, kardeşi kardeşe kırdıracak arayışları da elinin tersiyle itiyor” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN DEVLETİ, PARALEL DEVLETİ TASFİYE EDEREK KAZANAN TARAF OLACAK”

Soylu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tek devlet yapısını içine sindiremeyenlere millet, her defasında sağduyulu bir duruş ortaya koyarak en büyük cevabı veriyor. İşte bu duruş, paralel devletin tüm provokasyonlarını boşa çıkartıyor. Millet, güvenlik güçleri ve kanaat önderleri, dün olduğu gibi bugün de sağduyuyu elden bırakmamalı, kendisine karşı sahneye koyulan karanlık planları bozmak için uyanık olmalıdır. Sonuçta her kirli deneme boşa çıkacak ve milletin devleti, paralel devleti tasfiye ederek kazanan taraf olacaktır” diye konuştu.

 

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :