Dış basında Galatasaray Maçı yorumu

Dış basında Galatasaray Maçı yorumu

Galatasaray'ın UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda Alman temsilcisi Hamburg karşısında aldığı 3-2'lik yenilgi Macar basınında geniş yer buldu...

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, ''Hamburg, Galatasaray'ın sahasında 2 gol geriye düştüğü maçı çevirdi'' başlığı attı.

Nemzetispor haberde ise şu bilgileri aktardı:

''Ali Sami Yen Stadı'nı dolduran ateşli Galatasaraylı taraftarlar, 2-0 olunca kendilerinden geçti, ancak Hamburg maçı bırakmadı, attığı iki gol ile turu geçmek için büyük avantaj sağladı. Galatasaray, onuruyla gol atmak için tüm hatları ile saldırınca defansta boşluklar bıraktı. Hamburg forvetleri bu açığı iyi değerlendirince karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak UEFA Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.''

Macaristan'daki diğer haber siteleri ise ortak görüş olarak, ''Galata önce güldü, sonra ağladı'' başlığını attı.

Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Bülent Korkmaz'ın, maçın 60. dakikasından sonra korktuğunu savunan Macar spor medyası, ''Hamburg, İstanbul'u feth etti'' diye yazdı.

GUERRERO DEFANSLA ADETA DANS ETTİ

Galatasaray'ın UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Hamburg'a 3-2 yenilerek elenmesi UEFA'nın resmi İnternet sitesinde manşetten ziyaretçilere aktarıldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi İnternet sitesi www.uefa.com'da yer alan haberde, Hamburg'un Perulu golcüsü Jose Paolo Guerrero'nun attığı 2 golle takımının kahramanı olduğu ifade edildi.

UEFA editörleri, Galatasaray'ın Harry Kewell ve Milan Baros'la bulduğu gollerle 2-0 öne geçmesine karşın Guerrero'nun 5 dakika içinde 2 gol atarak Galatasaraylı taraftarları yıktığını da belirttiler.

Milan Baros'un turu getirecek golü atmaya çok yaklaştığı ancak başaramadığı ifade edilirken, Guerrero'nun Galatasaray'ın defans oyuncularıyla adeta dans ettiği de savunuldu. Olic'in uzatma dakikalarında gelen golünün ise şok etkisi meydana getirdiği ifade edildi.

Etiketler :