'Diş izi'nden yakalandı

'Diş izi'nden yakalandı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde 7 ay önce Cihan Harman'ın öldürülmesi olayını araştıran polis, cinayeti böyle aydınlattı

Narlıdere'de yaşayan Cihan Harman, 14 Şubat 2010 günü, arazisinde 100'den fazla bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulundu. Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Harman'ın yakın çevresinde bulunan çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu.

Olayın şüphelileri arasında yer alan ve polisteki sorgusunda olayla bir ilgisi olmadığını söyleyen İ.Ö.'nün elindeki ısırmadan kaynaklanan diş izini fark eden polis, zanlıyı inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu'nda, tanımadığı kişilerle kavga ettiğini ve bir kişi tarafından ısırıldığını savunan İ.Ö.'nün, elindeki kısa süre önce olduğu belirlenen diş izinin yapısı incelendi.

Yapılan incelemede, diş izinin öldürülen Cihan Harman'ın dişine ait olduğu saptandı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen karşılaştırma yazısı üzerine harekete geçen polis, İ.Ö.'yü tekrar gözaltına aldı.

Diş izinin, cinayet sırasında öldürülen kişinin, katili ısırması sonucu oluştuğu ihtimali üzerinde duran polis, İ.Ö.'ye konuyla ilgili sorular yöneltti. Suçlamaları kabul etmeyen İ.Ö., elde edilen veriler doğrultusunda 'cinayet zanlısı' olarak İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ve nöbetçi mahkemede ifade veren İ.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN

Etiketler :