Dışişleri Kudüs'teki saldırıyı kınadı

Dışişleri Kudüs'teki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin ihtilafında şiddetin yeniden tırmanışa geçmiş olmasından derin kaygı duyulduğunu belirtti.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail ordusu tarafından 22 Mart 2011 tarihinde Gazze Şeridi'ne karşı gerçekleştirilen ve aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin hayatını kaybetmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarla, dün Kudüs'te şehiriçi yolcu otobüslerine yönelik düzenlenen ve ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybetmesine ve 30'dan fazla kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının kınandığı" belirtildi.

"Son günlerde İsrail-Filistin ihtilafında şiddetin yeniden tırmanışa geçmiş olmasından derin kaygı duyulduğu" ifade edilen açıklamada "Geçmişte her iki bölge halkları için de acı sonuçlar doğurmuş ve tüm bölgemizde barış ve istikrarı tehdit eder boyutlara ulaşmış olan ölümcül şiddet döngüsünün yeniden ateşlenmesinden endişe duyuyoruz. Tüm tarafları itidal içinde hareket etmeye, karşılıklı saldırıları tahrik edecek eylemlerden kaçınmaya ve sükunetin yeniden tesisi için azami gayret göstermeye davet ediyoruz" denildi.

AA

Etiketler :