Divan kurulunda gergin anlar

Divan kurulunda gergin anlar

Galatasaray Yönetim Kurulu içinde yaşanan görüş ayrılıkları, Divan Kurulu Toplantısı'ndaki yönetim masasına da yansıdı.

Galatasaray Kulübü şubat ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Swissotel'de yapılırken, kulüp yönetim kurulu içinde Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya'dan oluşan muhalif gurupla diğer yöneticiler arasındaki soğukluk belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

Galatasaray Yönetim Kurulu içinde yaşanan görüş ayrılıkları, Divan Kurulu Toplantısı'ndaki yönetim masasına da yansıdı. Yönetim masasında başkan Adnan Polat ile Yiğit Şardan, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar, Murat Yalçındağ ve Selim Sayılgan yan yana otururken, Polat'ın istifalarını istediği Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya ise diğer grupla aralarında bir sandalye boşluk bırakarak birlikte oturmayı tercih ettiler.

Toplantı öncesi bazı üyelerin sadece Adnan Polat grubunun, bazı üyelerin ise sadece Mehmet Helvacı grubunun ellerini sıkması dikkat çekti.

Toplantının güncel konular bölümünde söz alan Divan Kurulu Üyesi Mehmet Bilen, konuşmasında sarı-kırmızılı yönetime ağır eleştirilerde bulunurken, Misimovic'in kadro dışı bırakılmasının Galatasaray'a maliyetine değindi. Galatasaray'ın yüksek miktarda borcu olduğunun bilindiğini ve mali raporlarda yanlışlıklar olduğunu savunan Bilen, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından disiplinsizlik nedeniyle kadro dışı bırakılan Zvjezdan Misimovic'in yüksek maliyetine karşın kullanılamadığını aktarırken, "Galatasaray'ın son 10 yıldaki büyük harcama kalemleri incelenmeli. İlerde daha iyi kararlar alınabilmesi için bu gerekli. Özellikle yabancı futbolcu transferi konusu çok hassas. Büyük yanlışlıklar var. Konu çok iyi mercek altına alınmalı. En büyük mali yük bu yanlış sistemden kaynaklanıyor. Misimovic'in çiğnediği cikletin Galatasaray'a maliyeti 5 milyon liradır. Dünyanın en pahalı cikletinin faturasını Galatasaray ödedi" diye konuştu.


Bunun yanı sıra Divan Kurulu Üyesi Çağatay Altınlı ise Olağanüstü Genel Kurula Gidilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyleyerek camianın yeniden birleşmesi ve ayağa kalkması için bunun gereklilik olduğunu dile getirdi.

Galatasaray Kulübü'nün eski ikinci başkanlarından Kemal Onar'a, toplantıda Divan Kurulu Teşekkür Plaketi verildi. "Hatırladıklarım" adlı 3 ciltlik eseri nedeniyle geçen ay yapılan toplantıda plaket verilmesi kararı alınan Kemal Onar'a, Divan Kurulu Teşekkür Plaketini kulüp eski başkanlarından Ali Tanrıyar verdi.

 

MEHMET HELVACI HAKKINDAKİ KONUŞMALARA YANIT VERDİ

 

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda Adnan Polat'ın ardından söz alan Mehmet Helvacı, kendisi hakkındaki konuşmalara cevap verdi. Helvacı, kendisinin yönetimde kriz çıkarma taraflısı biri olmadığını belirterek, "Başkan da biliyor ki bu ilk değil. Daha önce de çok fikir ayrılığına düştük. Adnan Sezgin meselesinde, Frank Rijkaard'ın gönderilmesi meselesinde, Pazarlama AŞ'ye genel müdür atanması konusunda ayrıldık. Ama hiçbir zaman konuşmadım" dedi.

Kendisinin hiçbir zaman başkan Adnan Polat'a küfür etmediğini, ettirmediğini ve edenlerin yanında da olmadığını dile getiren Helvacı, "Kendisiyle ilgili iddialarını kınadım. Bunları dile getirmeyip, ayrı düştüğümüzü söylüyor. Ben Galatasaray'ın menfaatleri içi buradayım. Özhan ağabey beni ona vasiyet etmiş, keşke etmeseydi o zaman. Başkanlık ağır sorumluluklar ister, demokrasiye inanmak ister, tüzüğün uygulanmasını gerektirir. Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya, genel kurul üyelerinin
oylarıyla seçilmiştir. Başkan dahil kimse onurlarına hakaret ederek istifalarını talep edemez" şeklinde konuştu.

Kendilerinin, yönetimdeki diğer kişilerin maneviyatlarını bozmaya çalıştıkları şeklinde Adnan Polat tarafından itham edilmelerine tepki gösteren Helvacı, şöyle devam etti:

"Türk Telekom sözleşmesini bana okutmuş olsalardı, Ali Sami Yen ibaresinin yer alması gerektiğini söylerdim ve bugünkü durum olmazdı. Skorboarddan çıkarırken sorsalardı o ibareyi, gerek olmadığını söylerdim. Ben onun için varım orada. Biz derneğiz, derneğin hak ve fiil ehliyeti tüzüğüyle sınırlıdır. Üstelik üçüncü kişileri de bağlar. Sözleşme olmasına rağmen hukuken uymak zorundadırlar. Ben köstek olmak için gelmedim ve hiç olmadım. Hep kötü günde oradaydım. Galatasaray benim kişisel durumumdan önemlidir. Her şeyimi Galatasaray'a borçluyum. Yaşayarak öğrendim. Kimse benim Galatasaray menfaatleri ile çelişebileceğim beyanında bulunmasın. Zarar verdiğimi gördüğüm anda beni orada göremezsiniz."


Mehmet Helvacı, Manisaspor maçı sonrası Tayland'da bulunan başkan Adnan Polat'ın yaptıkları yönetim kurulu toplantısından haberi olduğunu ancak bunu 10 gün süreyle kamuoyuyla paylaşmadığını savunarak, kendisiyle ilgili bir divan kurulu üyesi tarafından yapılan Brütüs benzetmesine tepki gösterdi. Helvacı, bugüne kadar ne yaptıysa insanların yüzüne karşı yaptığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :