Diyanet Camiasının Acı Günü

Diyanet Camiasının Acı Günü

Güler yüzü ile de tanınan Diyanet Sen Genel Başkanı Yıldız vefat etti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız vefat etti. Geçirdiği operasyonlarla sağlığını yeniden kazanmaya çalışan Yıldız, evinde tedavi görüyordu.

 

Güler yüzü ile de tanınan, Diyanet camiasında sendikal faaliyetin önde gelen ismi Yıldız'ın cenaze namazı, yarın ikindi namazını müteakip Kocatepe Camii'nde kılınacak. Yıldız'ın naaşı, Çarşamba günü İstanbul Samandıra'da öğle namazını müteakip defnedilecek.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, açıklamasında, Memur-Sen camiasının bir büyüğünü daha kaybettiğini söyledi. Ahmet Yıldız'ın kaybının, kendisini ve Memur-Sen camiasını derinden üzdüğünü söyleyen Gündoğdu, "O bizim Ahmet Ağabeyimiz idi. Bilgeydi. Hoşgörülü ve uzlaşmacı tavrıyla herkese örnek oluyordu. Acımız büyük. Allah, başta ailesi olmak üzere, Memur-Sen ve Diyanet-Sen camiasıyla bütün sevenlerine sabır ihsan etsin. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

 

AHMET YILDIZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

 

1956 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesi Çayıroba Köyü'nde dünyaya geldi. İlk öğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Rize İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra avukatlık stajını yaptı.

 

Gençlik yıllarından itibaren teşkilatçılık ruhuna sahip olan Yıldız, ilk olarak 1977-79 yılları arasında Milli Türk Talebe Birliği Komitesi Başkanlığı yaptı. 1990-2000 yılları arasında Eyüp Din Görevlileri Derneği Başkanlığı, 1990-1995 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti GOP Şube Başkanlığı, 1998-2002 yılları arasında Din Gör-Sen Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yıldız, 2002 yılından beri Diyanet-Sen Genel Başkanlığı görevini yürütmekteydi ve 26-27 Nisan 2008 tarihinde yapılan 3. Olağan genel kurulda Memur Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak seçilmişti.

 

Etiketler :