Diyanet Finlandiya'da bir ilki gerçekleştirdi

Diyanet Finlandiya'da bir ilki gerçekleştirdi

Diyanet Finlandiya'da bir ilki gerçekleştirdi

Türk Diyanet İşleri Vakfına bağlı çalışan Avrupa'daki dernekler arasına İskandinavya'nın en uç noktası Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de katıldı. Finlandiya Türk Diyanet Derneği adı altında kurulan kültür merkezinde ibadette yapılacak.. Finlandiya'da yaşayan 10 bin Türk ve diğer Müslüman ülkelerden gelenleri kucaklayacak camii ve kültür merkezi Finlandiya Diyanet Derneği'ne Stockholm Din Hizmetlerine bağlı olarak çalışacak.

 

 

İskandinavya'nın en son noktası Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Türk Diyanet İşleri Vakfına bağlı olarak çalışacak Finlandiya Diyanet ve Kültür Derneği vatandaşın hizmetine açıldı. Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Din ve Sosyal İşler Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu'nun girişimleri sonucunda Finlandiya'da örgütlenen dernek yaklaşık 10 bin Türk nüfusuna ve orada yaşayan Tatar, Kazak, Uygur Türklerine hizmet verecek. Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu'nun girişimleri sonucu kuralan Finlandiya Diyanet Derneği'nin açılışı büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

 

Hedefte camii var.

 

Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. Bülent Baloğlu, İskandinavya'nın en son noktası konumundaki Finlandiya'da bir minareli Türk camisi özlemiyle çalışmaları ve örgütlenmeye başladıklarını söyledi.

Bülent Baloğlu, Finlandiya'nın başkentinde bir alışveriş merkezinde 25 yıl kilise olarak kullanılan 225 metre karelik alan üzerinde hem ibadet hem de kültür merkezi olarak kullanılacal merkezin daha önce İranlılarda tarafında ibadete dönüştürdüğünü söyledi.

 

10 bin Türk'ü kucaklayacak

 

Finlandiya'da yaşayan yaklaşık 10 bin Türk'ün ibadetine hizmet vermek için açılan camii ve dernek açılışına 250 kişi katıldı. Bayram coşkusunda yaşanan duygularla açılan Finlandiya'daki ilk ibadet merkezinin açılış kurdelesini Finlandiya Büyükelçilik Müsteşarı Volkan Vural ve Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. A. Bülent Baloğlu yaptılar. Açılışı Tatar Camii İmamı Ramil Belyaev , yönetim kurulu Başkanı Okan Daher ve ekibi,İran İslam Cemaati İmamı ve yönetim kurulu ,Azeri Uygur, Kazak ve Kırgız Türkleri katıldı.  

fadime-ozkan-m-b.20120105144127.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.