Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma hutbesinde Beyoğlu'ndaki saldırıya değindi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma hutbesinde Beyoğlu'ndaki saldırıya değindi

"Vatanımıza, milletimize ve değerlerimize saldıranlar dün olduğu gibi bugün de yarın da asla ve asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır"

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Vatanımıza, milletimize ve değerlerimize saldıranlar dün olduğu gibi bugün de yarın da asla ve asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

Erbaş, Ümraniye Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Ümraniye Müftülüğü tarafından hayırsever Hacı Muammer Kakı'nın destekleriyle Altınşehir Mahallesi'nde yaptırılan Hacı Reşit Kakı Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Erbaş, "İman ve istikamet" konulu cuma hutbesini irat etti.

Hutbenin sonunda Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısına değinen Erbaş, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Milletin terörün karanlık yüzüne bir kez daha şahit olunduğunu aktaran Erbaş, "Şu husus hiçbir zaman unutulmamalıdır ki vatanımıza, milletimize ve değerlerimize saldıranlar, dün olduğu gibi bugün de yarın da asla ve asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Terör örgütleri ve arkalarındaki şer odakları, birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve dayanışmamıza asla ve asla zarar veremeyeceklerdir." dedi.

- "Şehirlerimiz camilerle süslenmeli"

Erbaş, caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada ise caminin medeniyetin en önemli unsuru olduğunu ve İslam şehirlerinin medeni olmasının yolunun camilerden geçtiğini söyledi.

Bir şehrin aydınlanmış bir şehir olabilmesi için orada cami olması gerektiğini kaydeden Erbaş, şöyle devam etti:

"Üç insanın amel defteri kapanmaz birisi cami, okul, Kuran kursu yaptıran, ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne, babalar, üçüncüsü ise ilminden istifade edilen alimler. Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul'un süsü minareleri, kubbeleridir. Minareleri, kubbeleri görünmez hale getirin İstanbul'u atın bir kenara hiçbir şeye yaramaz. Minaresiz, camisiz şehir ruhsuz bir şehirdir. İstanbul'un üzerinden uçakla geçerken eğer cam kenarında oturuyorsak İstanbul'un ruhunu minareleri, kubbeleri görüyoruz. Cenab-ı Hak bizi camilerden mahrum bırakmasın. Camilerin içini de inşa etmeyi nasip eylesin."

Gençlere ve çocuklara cami alışkanlığının kazandırılmasının önemli olduğunu ve öğrencilere cuma saati izin verildiğini kaydeden Erbaş, "O yaşlarda alışsınlar. Hocalarımız bütün camilerde namaz öncesi ve sonrası Kuran, tefsir dersleri veriyor. Verilen emekler boşa gitmesin. Camilerimiz sadece ezan okunup namaz kılındıktan sonra kapısı kapanan yerler olmasın. İçini okul haline getirelim." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, caminin yapımına destek veren hayırsever Hacı Muammer Kakı ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.