Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:  "önemli katkılar sunmaktadır"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "önemli katkılar sunmaktadır"

"Aile ve Dini Rehberlik Dairemizin illerde organize ettiği 'Aile okulu' eğitimleri, özel gün ve haftalarda icra edilen panel, forum ve seminerler, aileyi tahrip eden yaklaşımların ortadan kalkmasına önemli katkılar sunmaktadır"

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aile ve Dini Rehberlik Dairesince illerde organize edilen "Aile okulu" eğitimlerinin, özel gün ve haftalarda icra edilen panel, forum ve seminerlerin, aileyi tahrip eden yaklaşımların ortadan kalkmasına önemli katkılar sunduğunu bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde düzenlediği "Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı ve Aile Okulu Eğitici Eğitimi" programının açılışında konuştu.

Aile yapısının güçlenmesiyle, toplumun da güçleneceğini ve ideal bir yapıya kavuşacağını belirten Erbaş, insana bahşedilen nimetlerin en güzidesinin, rahmet ve meveddet yurdu bir aile olduğunu vurguladı.

Aileye yönelik çalışmaların önemine işaret eden Erbaş, "Bir aileye kattığınız huzur, sizin huzurunuz olacaktır. Sorunlarıyla, dertleriyle gelen bir aileye karşı gösterdiğimiz ilgi ve alakamız, nice günahsız yavruların anne baba sevgisinden uzak kalmadan yetişmesine vesile olacaktır." ifadesini kullandı.

Ailenin yaşayacağı sıkıntıların, topluma olumsuz yansıyacağını belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Aile tükenirse, umutlarımız ve geleceğimiz de tükenir. Ailede yaşanan çözümsüzlük ve tükenmişlik hali, kılcal damarlarda dolaşan bir virüs gibi yayılarak bütün bir toplumu etkisi altına alabiliyor. Aile ve Dini Rehberlik Dairemizin illerde organize ettiği 'Aile okulu' eğitimleri, özel gün ve haftalarda icra edilen panel, forum ve seminerler, sizlerin sahada yaptığı ziyaret ve programlar, toplumda aile bilinci farkındalığının oluşmasına, aileyi tahrip eden yaklaşımların ortadan kalkmasına ve ailede huzuru sağlayan değerlerin yaşanmasına önemli katkılar sunmaktadır."

Sağlıklı aile kurmaları açısından gençlere rehberlik edilmesi gerektiğinin altını çizen Erbaş, sorun yaşayan ailelere de doğru bir rehberlikle katkı sunulmasının önemine işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.