Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, TDV arama kurtarma ekibi ile görüştü:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, TDV arama kurtarma ekibi ile görüştü:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm hocalarıyla sadece doğumlarda, vefatlarda değil zor, sıkıntılı ve afet zamanlarında da canla başla gayret eden, çalışan bir özelliğe sahip"

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlığın tüm hocalarıyla sadece doğumlarda, vefatlarda değil zor, sıkıntılı ve afet zamanlarında da canla başla çalışan bir kurum olduğunu belirtti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ordu şubesi bünyesinde oluşturulan arama kurtarma ekibi ile makamında görüştü.

Deprem bölgesindeki çalışmalarından dolayı arama kurtarma ekibine teşekkür eden Erbaş, Diyanet olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Başkanlık mensuplarının arama kurtarmadan cenaze defin işlerine, manevi rehberlikten aşçılık yapmaya kadar çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı tüm hocalarıyla sadece doğumlarda, vefatlarda değil zor, sıkıntılı ve afet zamanlarında da canla başla gayret eden, çalışan bir özelliğe sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Sadece imam, müezzin, vaiz ve müftü olmadıklarını ifade eden Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak milletimizin özünde yer alan bir meslek grubuyuz. İnsanlık, sizler vesilesiyle bir kez daha bunu görmüş oldu." sözlerini kullandı.

Bir insanı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak gibi olduğuna işaret eden Erbaş, "Kaç kişiyi kurtarmış olursanız olun insanlığı kurtardınız. Bu müjde Rabb'imizin müjdesidir." açıklamasını yaptı.

Yeryüzünün var olduğu günden beri afetlerin olduğunu hatırlatan Erbaş, "Musibetten önce tedbir, musibetten sonra sabır ve yaraları sarmak, işte siz bunu yaptınız. Sizin varlığınız bir tedbir zaten." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.