Diyanet İsveç'te İftar yemeği verdi

Diyanet İsveç'te İftar yemeği verdi

İsveç Din Hizmetleri Müşavirliğince, yıllardır tekrarlanan Stockholm'de gelenekselleşmeye başlayan iftar daveti bu yılda devam etti.

Atila Altuntaş/Stockholm

İsveç Din Hizmetleri Müşavirliğince geleneksel olarak her yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen iftar yemeği bu ramazanda da Türk toplum temsilcileriyle birlikte vatandaşların da katılımıyla sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Kista bölgesindeki Secret Garden isimli restoranda verilen büyük davette, Türk yemeklerinden leziz çeşitler sunuldu.

Türk Büyükelçisi Necip Egüz ve Türk kökenli İsveç Yeşiller Partisi Milletvekili Mehmet Kaplanın renklendirdiği iftarın açılış konuşmasını yapan Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. A.Bülent Baloğlu; ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaptı.

1 Eylül 2008 tarihi itibariyle göreve başladığını bir yıllık görev süresince Müşavirliğin altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını ve altyapı çalışmaları tamamlandığında müşavirlik olarak çok daha verimli çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Baloğlu, ayrıca bu yıl görev süresinin tamamlanmasıyla buradan ayrılacak Büyükelçi Necip Ezgü’nün ayrılmasından dolayı üzüntülerini belirterek yeni görevinde başarılar diledi.

Müşavirin konuşmasını takiben mikrofona gelen Büyükelçi Necip Ezgü; Ramazan dolayısıyla
vatandaşlarla bir arada iftarda bulunmaktan onur duyduğunu belirterek bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta din hizmetleri müşaviri olmak üzere müşavirliğin tüm görevlilerine teşekkür etti. Elçilik Vatandaş Bekleme Salonunun modern bir şekilde yeniden düzenleneceğinin müjdesini veren Büyükelçi;’’Elçilik binası tarihi bir alanda yer aldığı için Belediyeye inşaat izni başvurumuz son aşamada olumlu yönde ilerlemekte ve inşallah en kısa zamanda inşasına başlanacak, Konsolosluğumuz modern bir yapıya kavuşacak’’ dedi.

Beş yıllık süresinin tamamlandığını belirten Egüz, bir çok güzel anılarının olduğunu , hiçbir zaman buradaki insanları unutmayacağını , yeni görevine Ankara’da başlayacağını, İsveçte yaşayan vatandaşlarımızı da istedikleri zaman ziyaretine gelebileceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :