Diyanet TV geliyor

Diyanet TV geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gelecek yıl Ramazan ayından itibaren Diyanet Televizyonu'nun yayına başlayacağını açıkladı.

Diyanet Dergisi'nin 250. sayısının kutlamaları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra eski Diyanet İşleri başkanları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mehmet Görmez, "Modern zamanlarda söz düştü, imaj yükseldi. Görüntü yüceldi, söz yere düştü. Bizim yapacağımız önemli hizmetlerden bir diğeri, sözün değerini yüceltmeye devam etmek." dedi.

Diyanet'in internet sayfasının ayda 1 milyon kişi tarafından tıklandığını hatırlatan Görmez, ocak ayından itibaren sayfanın yeni tasarımı ile daha etkin hale geleceğini aktardı.

Görmez, "İnşallah, Ramazan ayından itibaren, tarih vermek yöneticiler için risklidir, zorludur ama en azından düşüncemiz, hedefimiz, Diyanet'in televizyon kanalını da izlemeye başlayacağız." diye konuştu. Bu konuda alt yapı hazıklıklarının önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Görmez, "İnşallah detaylarını yakında duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Görmez, "Ancak, televizyon, bilgisayar bütün bunlarla birlikte biz kitapta, dergide, sözde ısrar etmeye devam edeceğiz. Israr etmeye devam etmek istediğimizin belgesi olarak da 250. sayımızı kutlamak istedik." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; İslam dini, milletin ve devletin hassasiyetleri üzerinde kurulu olduğunu vurgulayan Görmez, bu hassasiyetler çeliştiğinde dinin ve milletin hassasiyetleri yanında yer aldıklarının altını çizdi.

Görmez, "Diyanet, devletini, din konusunda ve milletin ortak değerleri konusunda hata yapmamaya, yaptırmamaya çalışmıştır." dedi.

Cihan

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.