Diyarbakır ayakta: Yeter Artık

Diyarbakır ayakta: Yeter Artık

Diyarbakır'da 100'e yakın sivil toplum kuruluşu, 'operasyonların durması ve PKK'nın eylemsizlik kararı almasını istedi.

Diyarbakır'da Adalet ve Çözüm Girişimi adıyla bir araya gelen 100'e yakın sivil toplum kuruluşu, 'operasyonların durması ve PKK'nın eylemsizlik kararı almasını istedi.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, baskı grubu olma işlevlerini yerine getirerek hükümete ve PKK'ya çağrıda bulunduklarını söyledi. Aktar, "Ahlaki ve vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak bu çağrıyı yaptık. Bu çağrımızın muhataplarının bunu dikkate almasını talep ediyoruz. 60 bin insan öldü, 60 bin insanın daha ölmesine seyirci kalamayız. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirttik." dedi.

Gazeteciler, açıklamada yer alan 'Kürt meselesinin çözümünde tüm tarafları ve dinamikleri yok sayan yaklaşımlardan vazgeçmeye davet ediyoruz' ifadesine dikkat çekti. 'Kastınız Abdullah Öcalan mı?' sorusu üzerine, DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu, kastlarının MHP, BDP ve sorunun çözümünde etkin rol oynayacak herkes olduğunu söyledi.

Metnin değişikliğe uğrayıp uğramadığı şeklindeki soruya da Ensarioğlu, "Metin üzerinde çok ciddi tartıştık. Herkesin hassasiyetini ve fikrini alarak uzlaşacağımız bir metin hazırladık. Tabii ki herkesin kendisine ait fikri biraz farklı olabilir. Tüm toplumu ifade eden bir metni hazırlamak için tabi konuşmak ve tartışmak gerekir. Biz 100 STK imza koyduk." şeklinde cevap verdi.

"ÇAĞRIMIZ DİKKATE ALINSIN"

Çağrının dikkate alınıp alınmayacağı şeklindeki soruya da Ensarioğlu, şu karşılığı verdi: "Bizim görevimiz bunu söylemek. Toplumun vicdanını ve sesini ortaya koyan bu açıklamayı herkesin dikkate alması gerekiyor. Toplum adına hareket eden kim varsa devlet ya da burada Kürtler adına hareket ettiğini iddia eden kimse, bizim taleplerimiz bu şekilde. Bu taleplerin dikkate alınacağını bekliyoruz. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Hükümet, Kürt sorunu gibi önemli bir sorunu çözeceğini dile getirdi. Bu büyük heyecan oluşturdu. Bu beklentinin iyi yürümediği açık. Ama umutsuz değiliz. Türkiye bu noktadan geriye dönemez. Bu sorunu çözecektir."

Etiketler :