Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumuna habersiz ziyaret

Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumuna habersiz ziyaret

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi ve Sitemiz Yazarı Ünal Sade'nin de içinde bulunduğu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu heyeti, Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumuna habersiz ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Ünal Sade ile İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanı Çiğdem Çelik, İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcıları Ayşe Nazlı Mercimek, Kutlu Aksu ve Simge Zor’dan oluşan heyet tarafından Diyarbakır D Tipi Ceza İnfaz Kurumuna habersiz ziyaret gerçekleştirildi.

Kurum yetkililerinden Bilgi alan heyet daha sonra ‘Kurumların fiziksel koşulları, engelli grupların kurumdaki durumu, sağlık hizmetleri ve Covid-19 pandemisine yönelik alınan tedbirler ve aşı çalışmaları, beslenme koşulları, sosyal faaliyetler, günlük yaşam ve dış dünyayla iletişime ilişkin durumlar’ uluslararası standartlar bağlamında detaylı incelemelerde bulundu. Özgürlüğünden mahrum bırakılan kişiler ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi. 

whatsapp-image-2021-08-21-at-16-08-54.jpeg

Ziyaret sırasında kamuoyunda insan hakları ihlali iddialarıyla gündeme gelen mahkum Mehmet Emin Özkan’ın durumuna yönelik bilgi de alındı. 

Ziyaret kapsamında Kurul Üyesi Ünal Sade, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Başsavcı Vekili Hakan Hançer ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaretler neticesinde yapılan inceleme ve görüşmelere ilişkin tespit ve tavsiyeleri içeren rapor hazırlanarak ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacak…

whatsapp-image-2021-08-21-at-16-08-55.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.