Diyarbakır G.Saray Maçına Çıkıyor

Diyarbakır G.Saray Maçına Çıkıyor

Dün oynanan Gaziantepspor maçından sonra "Ligden çekilme kararı aldıklarını ve hafta sonu Diyarbakır'da oynanacak Galatasaray maçına çıkmayacakları" yönünde açıklama yapan Diyarbakırspor Başkanı Sümer bir şartla geri atım attı.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Diyarbakır valiliği ile belediye başkanlığının sorumluluğu yüklenmesi halinde Galatasaray maçına çıkacaklarını söyledi. Sümer, "Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarıyla, vali ve belediye başkanlarıyla görüşeceğiz. Bundan sonra olacaklar konusunda yükümlülüğü alırlarsa Galatasaray maçına çıkacağız." dedi.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, "Ligden çekilme kararı aldıklarını ve hafta sonu Diyarbakır'da oynanacak Galatasaray maçına çıkmayacakları" yönündeki açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden geri adım attı. Dün Gaziantep'te oynanan maçta hakemlerin Diyarbakırspor aleyhine karar verdiğini ve bir grup taraftarın siyasi içerikli slogan attığını belirten Sümer, maçtan sonra kulüp binasında bir toplantı yaptıklarını söylemişti. Toplantıda ligden çekilerek, Diyarbakır'da oynanacak Galatasaray maçına çıkmama kararı aldıklarını belirten Sümer, bugün geri adım attı. Kulübün Gaffar Okkan tesislerinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sümer, Gaziantep maçında tecrübesiz hakemlerin kurbanı olduklarını savundu. Hakemlerin maçı acemice ve Diyarbakırspor aleyhine yönettiğini iddia eden Sümer, "Bazı oyuncularımıza Galatasaray maçı düşünülerek sarı kartlar verildi. Maç sonrası ırkçı sloganlar atıldı. Bu yüzden tepkilerimizi dile getirdik. 'Ligden çekiliriz' açıklamasını yaptık." diye konuştu.

Diyarbakır'ın ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşları, vali ve belediye başkanıyla görüşeceklerini anlatan Sümer, herkesin üzerine düşen yükümlülüğü alması durumunda lige devam edeceklerini, aksi taktirde müsabakalara çıkmayacaklarını dile getirdi. Türkiye'de güzel bir lig için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Sümer, maçtan sonra gerginlik çıkartan şoförünün işine son verdiğini açıkladı. Sümer şunları söyledi: "Diyarbakırspor'un maddi sıkıntıları arka plana atmak için böyle açıklamalar yaptığı iddia ediliyor. Bunlar Diyarbakırspor'da ırkçı duyguları düşünenlerin söylediği şeylerdir. Görevi aldığımızda zaten 5 kuruş paramız yoktu. TFF'den almış olduğumuz 1 kuruş bile yok. Sıfırdan takım oluşturduk. Böyle çirkin saldırıları kınıyorum. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Ben de yaptım. Şoförün işine son verdim. Kimseni Diyarbakırspor'u karalamaya hakkı yoktur."

Etiketler :