Diyarbakır Mezarlığı'nda faili meçhuller kazısı

Diyarbakır Mezarlığı'nda faili meçhuller kazısı

Güneydoğu'da 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili kazılar yeniden başladı. Diyarbakır Mardinkapı'daki kimsesizler mezarlığındaki 10 mezar açılıyor.

Savcı Osman Coşkun'un nezaretinde şimdiye kadar 5 mezarın kazısı tamamlandı. Diyarbakır'da 1997 yılında kaçırılarak öldürüldükleri öne sürülen Hakkı Kaya ve Fethi Yıldırım'ın bulunması için geçen yıl Hani yolu ile kimsesizler mezarlığında kazı yapılmıştı. Çıkan kemiklerin iki kişiye de ait olmaması üzerine bütün mezarların açılması kararlaştırılmıştı.

Kayıp Hakkı Kaya, Fethi Yıldırım, Sadık Ulumaskan ve Seyithan Ulumaskan'ın akrabalarıyla birlikte gelen savcı ve avukatlar, dönemin belediye kayıtlarına göre kazı çalışması yaptı. Açılan ilk 5 mezarda kayıplara ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Kemikler, DNA analizi için adli tıpa gönderilecek.

Kayıp yakınlarının avukatlarından Serdar Çelebi, yeni açılan mezarlarda baba-oğul Ulumaskan'a ait olduğuna kesin gözüyle bakılan kemiklerin çıktığını belirterek, "Babanın protez bacaklı, oğlun ise 20'lik dişleri çıkmamış olması bu ihtimali güçlendiriyor. Nihai kararı adli tıp kurumu ortaya çıkaracaktır." dedi. İsmail Ulumaskan ise babası Sadık ve kardeşi Seyithan'ın 1997 yılında Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a çağrıldığını ve burada JİTEM tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Babası ve kardeşini bulmak için yıllardır mücadele verdiğini anlatan Ulumaskan, bu işin peşini bırakmayacaklarını aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.