Diyarbakır sokakları yine karıştı

Diyarbakır sokakları yine karıştı

Diyarbakır'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 12. yıldönümü nedeniyle sabah kepenk kapatma eylemi ile başlayan olaylar akşam saatlerinde de devam ederken, göstericilerin molotof kokteyli attığı bir araç yandı.

Diyarbakır'da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümü nedeniyle kent genelinde korsan gösteriler yapılırken, Bağlar ve Sur ilçelerinde ara sokaklarda küçük çaplı olaylar devam ediyor. Göstericiler Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde yoldan geçmekte olan 02 KF 773 plakalı araca molotof kokteyli atarak kaçtılar.

Molotof koktellerine hedef olarak yanan araç, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından Çevik Kuvvet ekipleri molotof kokteyli atan şahısları yakalamaya yönelik operasyon düzenledi. Ara sokaklarda kaçmaya çalışan 2 gösterici, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, atılan biber gazından etkilenen 58 yaşındaki kalp hastası Ramazan Karlı ise zırhlı polis aracı ile hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinden bu yana yapılan gösterilerde, olaylara karıştıkları tespit edilen 34 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :