Diyarbakır Valisi değişiyor mu?

Diyarbakır Valisi değişiyor mu?

Diyarbakır Valisi değişiyor iddialarını Bülent Arınç değerlendirdi.

Ökkeş Koska'nın haberi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haber sitelerinde çıkan DiyarbakırValisi, İzmir Valisi ile  değişiyor iddialarına kesin cevaplar vermekten kaçındı.

ARINÇ'TAN MUHABİRE: "SİZE VERECEK BİLGİ YOK"

Bakanlar Kurulu'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlaya Arınç, Diyarbakır Valisi değişiyor mu? sorusuna, "İki kişi için kararname çıkmaz, bu konuda bir bilgim  yok en azından size söyleyebileceğim bir bilgi yok, bunlar rutin şeylerdir kaymakamlar için vali yardımcıları için kararneme çıkabilir,  İçişleri Bakanı'nın ve Başbakan'ın haberi olur benim değil" gibi muğlak cevaplar vererek  çıkan haberleri yalanlamadı.

KARARNAME KÖŞK'TE

Çıkan haberlerde Hükümet'in valiler kararnamesi'ni onay için Çankaya Köşkü'ne gönderdiği buna göre İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın yer değiştireceği iddia edilmişti.

İZMİR VALİSİ: "BU ÜLKENİN HER NOKTASI BİZİM"

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Valiliği'ne atanacağı iddialarıyla ilgili olarak kendisine henüz bir karar tebliğ edilmediğini belirterek, "Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim." dedi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba, Vali Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a atanacağıyla ilgili soruları da cevaplayan Kıraç, kararnameyi görmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını ifade etti: "Bir karar vericinin kararını aldıktan sonra biz onu değerlendirebiliriz. Üzüntü duymam. Nerelerden geldik buraya. Bu ülke bizim, her noktası bizim. Doğu, batı, kuzey, güney farkeder mi? Diyarbakır'da, Urfa'da, Şırnak'ta valisiz, kaymakamsız hizmet olur mu? Adli görev, yapacak hakim, savcı olmadan yürür mü? Orası nasıl ülkemizin bir şehriyse burası da şehrimiz. Bu görevler, ilgililer tarafından yerine getiriliyor. Kararı görelim, ondan sonra konuşuruz. Şimdiye kadar verilen görevi yaptık, bundan sonra da yaparız."

EXPO Yürütme ve Yönlendirme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten İzmir Valisi Cahit Kıraç, bununla ilgili çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, "Ben doğunun en uç noktasında Ağrı'da Şırnak'ta, Erzincan'da, Elazığ ve Hatay'da görev yaptım. Bugün de yaparız. Vatanın her toprağı, her karışı bizim." şeklinde konuştu. 

 

YAZETE.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.