Diyarbakır ve terör kurbanı gençler

Diyarbakır ve terör kurbanı gençler

Diyarbakırlılar, üç yıl önce bir dershane önünde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere ağladı.

Bombanın patlatıldığı dershane önünde düzenlenen anma törenine, saldırıda hayatına kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişinin ailesi, öğrenciler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde Final Dershanesi önüne yerleştirilen bomba yüklü aracın, askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu hayatını kaybeden 7 kişi için anma töreni düzenlendi. Saldırının düzenlendiği Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nde gerçekleştirilen törende saldırıya kurban giden Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Cengiz Kaya'nın fotoğrafları taşındı.

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıda ölenler için önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra patlamanın gerçekleştiği yere kırmızı karanfiller bırakıldı. Olay yerine karanfil bırakan gençlerin yakınları ile arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Patlamada yakınlarını kaybedenler, törende gözyaşı eşliğinde birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Saldırıda hayatını kaybeden Eren Şahin'i büyüten anneannesi Emel Eronat, Ferhat Mutlu'nun ablası Necla Çelik'e sarılarak gözyaşı döktü.

"GENÇLER HER ŞEYE KANMASIN, OKUSUN VE ÇOK ARAŞTIRSIN "

Patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden Oya Eronat, acıların hiç hafiflemediğini söyledi. Eronat, "Acımız hep taze. Güneşin kendini yenilemesi gibi tam sakinleşti dediğimiz anda yeniden alevleniyor. Ben gençlerin her şeyin peşinden gitmelerini istemiyorum. Araştırmalarını ve okumaları istiyorum. Her çığlık atanın peşinden gitmesinler. Her çığlık atan haklıdır diye bir şey yok. Bu şehirde çok bağıranlar var. Gençlerimiz maalesef gençliklerinden dolayı inanıyorlar kanıyorlar." diye konuştu.

Diyarbakır'ın terörle anılmasına istemediğini belirten Eronat, şehrin terör kalesi olarak anılmasını değil, peygamberler evliyalar kenti olarak anılmasını ve tanınmasını istediğini kaydetti. Eronat, "Ben Diyarbakır'ın terörden arınacağına, güzel günlerin geleceğine inanıyorum. Bu inançla mücadele sürdüreceğim. Bu şehrin güzelliklere kavuşacağına inanıyorum. Çünkü ben Diyarbakır'ın yerlisiyim Diyarbakır'ı kimseye teslim etmek istemiyorum. Diyarbakır yine Diyarbakırlıların olacak. Teröristlerin olmayacak bizlerin olacak. " ifadelerini kullandı.

"HİÇKİMSE ÇOCUK KANI DÖKEREK BİR YERE ULAŞAMAZ"

Diyarbakırlıların anma törenine gösterdiği ilgiye de değinen Eronat, şunları söyledi: " Haklı ve doğru her zaman kazanır. Su akar yolunu bulur. Yapılan saldırının ne kadar yanlış olduğunu herkes biliyor. Anma töreninin bu kadar kalabalık olması bunun ispatıdır. Halk bizim yanımızda, doğrunun yanındadır. Çocuklarının yanındalar, çocuk kanı dökerek hiç kimse bir yere ulaşamaz. Bir laf vardır mağluptur bu yolda galip sayılan. Artık çocuk kanı döktüler. Hiçbir şey elde edemezler bundan sonra."

Patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden Ferhat Mutlu'nun ablası Necla Çelik ise teröre her zaman karşı olduklarını söyledi.

Çelik, "Gençler yazık, neden öldürüyorlar anlamıyorum. Oğlumu korkup okula gönderemiyorum. Çok üzülüyorum. Benim için çok zor üç yıl oldu. Nefes alamıyoruz. İnsanın kardeşini kaybetmesi büyük acı. Böyle olaylar olmasın hiçbir yer de olmasın insanlar ölmesin. Halkın anmaya ilgi göstermesi çok iyi. Anlatacağım çok şey var ama ben de kalsın." şeklinde konuştu.

CİHAN

 

Etiketler :