Diyarbakır’da afiş üstüne afiş asılıyor

Diyarbakır’da afiş üstüne afiş asılıyor

Diyarbakır’da DTP ve AKP’nin yanı sıra belediye ve valilik de afiş asmaya başladı

Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra yerel seçimlerle ilgili en fazla konuşulan yer olan Diyarbakır’da DTP’li Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlatan afişleri panolara asınca, Valilik de aynı yola başvurdu. Valilik panolara astığı afişlerle kent için yapılan projeleri ve hizmetleri duyurdu. Kenti kaptırmak istemeyen DTP ile almak isteyen AKP’nin çekişmesi de ayrıca panolara yansıdı. DTP'nin afişlerinde ‘Demokratik özerlikten, demokratik cumhuriyete’ denilirken, AKP ise ‘İşimiz hizmet, Gücümüz millet” diyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Mutlaka istiyorum’ dediği, buna karşılık DTP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ‘Kalemizi kaptırmayız’ karşılığını verdiği Diyarbakır, seçimlere sayılı günler kala AKP ile DTP arasındaki yoğun çekişmeye sahne oluyor. AKP Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, iki dönemdir DTP’nin elinde bulunan belediyeleri alabilmek için yoğun çaba sarf ederken, DTP’liler ise ‘Kalemiz‘ dedikleri kenti kaptırmamak için var güçleriyle çalışıyor. DTP ile AKP arasındaki bu çekişme kentteki ilan panolarına da yansıyor.

DTP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu ve Bağlar İlçesi Belediye Başkan adayı Yüksel Baran’ın fotoğraflarının yer aldığı afişlerde, ‘Özgür Yurtaşla, özgür kentlere, Demokratik özerklikle, demokratik Cumhuriyete’ yazıları yer alıyor. Kent merkezinde sürekli tur atan ve ‘Bu memleket bizim’ şarkılarının çalındığı AKP’nin seçim otobüslerinden ise, ayrıca İstiklal Marşı’nın bazı kıtaları okunuyor. DTP ile aynı anda panoları kullanan AKP ise afişlerinde ‘İşimiz hizmet, gücümüz millet’ diyerek oy toplamaya çalışıyor.

VALİLİK DE HİZMETLERİNİ DUYURDU

AKP’nin ‘DTP’li belediyeler hizmet üretmedi’ propagandasına karşılık, Diyarbakır Büyükşehir ile merkeze bağlı 4 ilçe belediyesi yaptıkları hizmetleri anlatan ‘Diyarbekir kalesinden notlar’ başlıklı afişlerin yanı sıra, Valilik de projelerini ve hizmetlerini duyurdu.

Valiliğin panolara asılan afişlerinde, ‘Türkiye’de ilk defa Diyarbakır’da aile danışmanlık hizmeti başlıyor. Problemlerinize çözüm ortağı olmak için 100 gençle artık biz ayağınıza geliyoruz’, ‘Türkiye’de ilk defa Diyarbakır’da Valilik sosyal danışmanlık projesi Nisan’da halka hizmet için başlıyor. Hastanede, nüfusta, tapuda, tüm resmi alanlarda’ ile ‘Diyarbakır’ın yeni sosyal yaşam merkezi, Kent ormanı hizmete açıldı. 870 bin metrekare, 25 bin yeni ağaç, 10 bin metreküp suni gölet, çocuk oyun alanları, tanıtım merkezleri, dinlenme alanları, spor alanları, kuş gözlem kuleleri, yürüyüş ve koşu parkurları, kır kahvesi’ yazıları yer alıyor.

Kentte AKP ve DTP arasındaki yoğun seçim çekişmesini yansıtan afişler ile Valiliğin hizmetlerini aktaran afişler vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor. DTP ve Valiliğin hizmetlerini yansıttığı afişler yan yana yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :