Diyarbakır'da AK Parti bilboardları kalkacak

Diyarbakır'da AK Parti bilboardları kalkacak

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu bilboardlardaki afişlerinin toplatılması kararı verildi.

Alınan bilgiye göre; AK Parti'nin Diyarbakır'da bilboardlara asılan seçim afişlerine toplatma kararı alındı. Başbakan Erdoğan'ın yakasında Türk bayrağı rozetinin bulunduğu ve üzerinde 'İşimiz hizmet, gücümüz millet. Herşey Türkiye için' yazılı afişler Diyarbakır'ın değişik noktalarındaki billboardlara asıldı.

Diyarbakır Yenişehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın yakasında bulunan Türk bayraklı rozeti gerekçe göstererek, afişlerin toplatılması kararını verdi.

Karar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Siyasi Partiler Bürosu'na gönderilerek, afişlerin yerlerinden alınıp toplatılması istendi. Seçim kurulu, afişlerle ilgili verdiği kararında, Seçim Yasası'nın 58'inci maddesine göre, siyasi partilerin propaganda afişlerinde Türk bayrağı ve dini motiflerin kesinlikle kullanılamayacağı hükmünü gerekçe olarak gösterdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal, afişlerin değiştirilmesi için reklam firmasının gerekli çalışmayı yürüttüğünü söyledi.

Olayın bilboardlar için hazırlanan afişlerde dikkatsizlik sonucu yaşandığını anlatan Öcal, partililerin bilboardları siyah bantla kapattığı yönünde bir çalışmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

AK Parti olarak seçim yarışının birlik ve beraberlik ve huzur içinde geçmesine büyük önem verdiklerini anlatan Öcal, "Arkadaşlarımız alınan karar üzerine derhal çalışma başlattı. Bilboardlara reklam alan firmayla temasa geçildi. Dikkatsizlik sonucu yaşanmış bir olay. İlgili firma karar üzerine afişleri değiştirme çalışması içerisinde. Hiçbir partili arkadaşımız Başbakanımızın fotoğrafında bulunan Türk Bayrağını siyah bantla kapatmadı. Bu gerçek değil. Firma afişler en kısa sürede değiştirmek için çaba gösteriyor" diye konuştu. (CİHAN)


Etiketler :