Diyarbakır'da BDP mitingi sonrası arbede

Diyarbakır'da BDP mitingi sonrası arbede

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği miting sonrası izinsiz gösteri yaparak polise saldıran gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

Azizoğlu Meydanı'nda yapılan mitingin ardından yüzleri kapalı bir grup, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek, grubu dağıttı.

 
Olaylar sırasında başına bir cisim isabet eden Mehmet Ezer (10) yaralandı. Ezer, Silvan Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Ezer'in başına polisin kullandığı gaz kapsülünün isabet ettiği iddia edildi.
 
LEYLA ZANA İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA İLE GÖRÜŞTÜ
 
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, kendisinin de katıldığı Silvan mitinginden sonra çıkan olaylar sırasında başına gaz kapsülü isabet eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in yaralanması ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak görüştü. 
 
Zana, Bakan Ala'nın olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda yarın (Çarşamba) Diyarbakır'a müfettiş görevlendirileceğini söylediğini bildirdi. Zana, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek Ezer'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.