Diyarbakır'da film gibi soygun

Diyarbakır'da film gibi soygun

Kar maskeli 5 soyguncu aynı filmlerdeki gibi bankaya daldı ardından da kasayı boşalttı. İşte o korkulu anlar;

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Ziraat Bankası Şubesi'ne ellerinde uzun namlulu tüfeklerle gelen kar maskeli 5 kişi, müşteri ve görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra, gişelerde bulunan paraları alarak kaçtı.

Koşu Yolu Semti'nde bulunan Ziraat Bankası Şubesi'ne, saat 16.50'de, ellerinde uzun namlulu tüfekler ve yüzlerinde kar maskeleriyle dalan 5 kişi, müşteri ve görevlilere silahları doğrultup, “Kimse kıpırdamasın. Bu bir soygundur” dedi. Neye uğradıklarını şaşıran içerideki müşteri ve çalışanlar arasında paniğe kapıldı. Soygunculardan biri, bu sırada kendilerine engel olmak isteyen güvenlik görevlisi İhsan Adıyamanlı'ya silahın dipçiği ile vurdu. Güvenlik görevlisi Adıyamanlı, darbe sonucu baygınlık geçirdi.

Daha sonra soyguncular, gişelerde bulunan ve henüz miktarı belirlenemeyen paraları alarak, 34 KVK 21 plakalı kırmızı renkli bir araçla ara sokaklara dalarak kaçtı.

Olay sonrası çok sayıda polisin geldiği banka şubesinde çalışan kadın memurların yaşadıkları korku karşısında ağladıkları görüldü. Polisin ilk incelemesinde banka şubesinde güvenlik kamerasının olmadığını tespit etti. Polis daha sonra bazı müşteri ve banka görevlilerinin ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

Soygun sırasında aldığı darbeyle baygınlık geçiren güvenlik görevlisi İhsan Adıyamanlı ise çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Adıyamanlı'nın kalp spazmı da geçirdiği belirlendi.

Kaçan kar maskeli 5 soyguncunun yakalanması amacıyla, kent merkezini ablukaya alan polis, operasyonlarını sürdürüyor.

Etiketler :