Diyarbakır'da Kutlu Doğum coşkusu

Diyarbakır'da Kutlu Doğum coşkusu

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Kutlu Doğum" Programına yüzbinlerce kişi katıldı.

Yüz binlerce peygamber aşığının katıldığı kutlu doğum programında, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş açılış konuşması yaptı. Konuşmasına Salat-u Selam ile başlayan Göktaş, “Allah’ın selamı Diyarı İslam’ın üzerine olsun” dedi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Kutlu Doğum" Programına katılanların sayısı 300 bini geçerken, programda konuşan İlahiyatçı Yazar Hüseyin Çelik ise, Kurtuluşun yolu Kur'an ve Sünnete itaat etmekten geçtiğini söyledi.

 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen İki cihan serveri, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 'nın mübarek veladetinin 1439’uncu yıldönümü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda büyük bir coşku ile kutlanıyor.



Yüz binlerce peygamber aşığının katıldığı kutlu doğum programına konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Hüseyin Çelik, Allah ve Resülüne itaat ettiğimiz takdirde kurtuluşa ereceğimizi söyledi.

Çelik, “Eğer Bizler Allah ve Resülüne itaat etmez isek, bizim düşmanlarımız bundan faydalanır. Bölük pörçük oluruz. İslam ümmeti olarak veya fert olarak eğer kurtuluşa ermeyi istiyorsak, Allah ve Resülüne itaat etmeliyiz” dedi.

Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, katılımcı sayısının 300 bini geçtiğini bildirdi. Orhan, “Diyarbakır İstasyon Meydanı’nın girişlerinde görevlendirdiğimiz görevliler ellerinde zikirmatik saat iki kadar saydılar. Bizim saydıklarımız 300 binin üzerinde” dedi.



300 bin katılımcının büyük bir coşkuyla “Kane Muhammed Mustafa” ilahisini hep bir ağızdan okuduğu Program, Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubunu okuduğu ilahilerde devam ediyor.

MEYDAN YETMEYECEK

 



Hz. Peygamberin hayatından kesitler anlatan Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendimize Kur’an-ı Kerim inerken ayetleri ashaba ezberletiyordu. Bir gün Rahman süresi indi, Efendimiz ‘bu ayeti Ebu Cehillerin olduğu mekânda kim okuyacak’ dedi. Mekke’de ismi duyulmayan, cılız ve ezilen biri ayağa kalktı. O Abdullah Bin Mesut idi. Daha sonra Abdullah Bin Mesut Ebu Cehil’in olduğu yere giderek ayeti kerimeyi okudu, Ebu Cehil ile müşrikler onu dövdüler ve onu Efendimiz kapısına attılar. Efendimiz onun bu halini görünce tebessüm etti. Ashap bunun nedenini sorunca Efendimiz ‘bu müşriklerin halini yansıtıyor’ dedi. Misaller çoktur, ama ben size kimi anlatıyım. Ben bu gün size Zeyd’i anlatacaktım. Köle, cılız ve ezilen Zeyd’i, ama Efendimize olan sevgisinden babasını efendimize tercih eden Zeyd…”

Gelecek senelerde Türkiye’nin batısından insanların araçlar ile Muhammed’i sevda için Diyarbakır’a geleceklerini anlatan Göktaş, İstasyon Meydanı’nın yetmeyeceğini bu nedenle daha büyük meydanlara gidecekleri için İstasyon Meydanı’nın ağlayacağını söyledi.

Bu sevdanın bir karşılığı olacağını ifade eden Göktaş, Allah’ın Diyarbakırlılara İslam sancaktarlığını nasip edeceğini söyledi.

Kürtçe mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor. Mevlüd okunduğu sırada peygamber âşıklarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü, bazı katılımcılar kendinden geçerek bayıldı. Program seslendirilen ilahi ve yapılan konuşmalarla devam ediyor.

Öte yandan saat 13.00’te başlayan programa sabah saatlerinden itibaren akın etmeye başlayan halkın gelişi devam ediyor.

Etiketler :