Diyarbakır'dan Anlamlı Çağrı

Diyarbakır'dan Anlamlı Çağrı

Diyarbakır'daki STK'lardan çağrı: Önyargılarınızı kırın, Kutlu Doğum Haftası'nda bize konuk olun

Diyarbakırlılar, Kutlu Doğum Haftası'nı bir fırsat olarak görüyor. Diyarbakır Müftüsü Ali Melek başkanlığında bir araya sivil toplum kuruluşları, ülkenin batı illerinde yaşayanları Diyarbakır'a davet etti. Müftü Melek, "Ülkemizin güzel insanlarını maneviyat yüklü bu haftayı Diyarbakır'da geçirmelerini, şehrimizin dini tarihi ve kültürel mirasını görmeye davet ediyoruz." dedi.

Kutlu Doğum Haftası için büyük seferberliğin yaşandığı Diyarbakır'da, sivil toplum kuruluşları da il müftülüğünün düzenlediği etkinliklere destek verdi. Diyarbakır Klas Otel'de STK temsilcileriyle basın toplantısı düzenleyen Melek, Diyarbakır'da geçen yıl başlattıkları ikram uygulamasının geleneksel hale geldiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle il ve ilçe müftülüklerince gençler, öğrenciler, bayanlar, cami cemaati ve halkımızın geneline hitap eden toplamda 450 etkinlik planladıklarını anlatan Melek, "Bu etkinliklerden panel, konferans, mevlit ve her ev ve iş yerinde Kur'an-ı Kerim okunmasını hedefleyen 1001 Hatim Okunması gibi 171 etkinlik vatandaşlarımızın katılımına yönelik olarak düzenlenmiştir." diye konuştu.

Melek, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da çarşılar, alışveriş merkezleri, lokantalar, dönerciler, pastaneler, çay ocakları, berberler, fırınlar, kasaplar, terziler ve minibüsçülerin peygamber sevgisi ile bu yıl da ücretsiz ve indirimli hizmetleri olacağını kaydetti. Melek, "İlimiz merkezinde, peygamber sevgisi ile bir araya gelmek, aramızda mevcut olan sevgiyi artırmak ve toplumsal kaynaşmayı daha da güçlendirmek amacı ile zengin fakir ayırımı yapılmaksızın Ulu Cami ile birlikte birçok cami, yas evi ve düğün salonlarında yemek ve tatlı ikramında bulunulacaktır." diyerek halkı etkinliklere katılmaya davet etti. Melek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu etkinliklerle hayırsever, fedakar ve paylaşma duygusuna sahip olan Diyarbakır insanımızın güzel hasletlerinin, ülkemizin diğer insanları tarafından daha yakından bilinmesine de vesile olacaktır. İlimizde kutlamayı planladığımız "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine kendimiz katıldığımız gibi, ailemizin diğer fertlerinin de katılmasını sağlamaya özen göstermeliyiz. Bu nedenle hafta içerisinde yapacak olduğumuz etkinliklere gönlü Peygamber Sevgisiyle dolu olan Diyarbakırlı hemşerilerimin katılımını bekliyorum."

Etiketler :