Diyarbakır'dan katlima tepki

Diyarbakır'dan katlima tepki

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde sivillere yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırı Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde sivillere yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırı Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı. Ortak basın toplantısı düzenleyen STK temsilcileri, barış ve huzur ortamını istemeyen karanlık güçlerin yine devreye girdiğini belirtti.

 

Diyarbakır Barış Adalet ve Kardeşlik Grubu adı altında birleşen onlarca sivil toplum kuruluşu, her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan sükunet ortamının bir daha karanlık eller tarafından bozulduğuna dikkat çekti. Grup adına açıklama yapan İbrahim Gökdemir, çatışma isteyen derin ve karanlık güç odaklarının, özelikle kaostan beslenen Ergenekon tipi yapıların bugünlerde tekrar aktif olarak faaliyet içinde olduklarını müşahede ettiklerinini söyledi. Gökdemir, "Ülkemizin ve bölgemizin hasret kaldığı barış ortamının temin edilmesine çalışıldığı bir dönemden geçerken önce bir astsubayın ve Hakkâri'de bir çocuğun vurulması, bayram ve referandum öncesi 9 PKK'lının mağarada öldürülmesi, sonra da Hakkâri'de 9 vatandaşın mayınla öldürülmesi bizleri derinden endişelendirmiştir. Eylemlerin çatışmasızlık ortamının sabote edilmesine yönelik olduğuna inanıyoruz." dedi.

 

 

"SALDIRI İMAMLARI ÖLDÜREN ZİHNİYETE HİZMET EDİYOR"

 

Ramazan ayında Hakkâri ve İdil'de iki imamı silahla vuranların, huzuru bozmak isteyen karanlık güçler ve uzantılarının menfaatine hizmet ettiği kanaatinde olduklarını belirten Gökdemir, insanların yaşama hakkının dokunulmazlığına inanarak insanların çatışmalarla hayatlarını kaybetmelerini derin bir üzüntü ve esefle karşıladıklarını ifade etti. Bu tür olayların en çok bölge insanını rahatsız ettiğini ve geçmişte meydana gelen olayların sahibi karanlık güçlerin yine devreye girdiğini kaygıyla izlediklerini vurgulayan Gökdemir şunları söyledi: "Bölgemiz ve ülkemizi annelerin gözyaşları ile boğmaya çalışanlara tahammül edemeyeceğimizi duyurmak için burada bulunmaktayız. Artık insanların hayatlarını çatışmalarda, mayınlarla, operasyonlarla kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşamak istemediğimizi bu sebeple çatışmazlık ortamının devam etmesini arzu ediyoruz."

 

Etiketler :