Diyarbakır'dan Şovculara Uyarı

Diyarbakır'dan Şovculara Uyarı

Diyarbakır'da 15 STK temsilcisi "Demokratik Açılım Projesi"nin sekteye uğramaması için çağrı yaptı.

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Cumhuriyet tarihi boyuncu ilk kez bir hükümetin Kürt sorununun çözümü için risk aldığına dikkat çekti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda (DSTO) bir araya gelen 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisi "Demokratik Açılım Projesi"nin sekteye uğramaması için çağrı yaptı.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu, çözüme yönelik atılan adımların umutları arttırdığını vurguladı.

Ensarioğlu, 80 yıllık bir sorunun bugünden yarına çözülebileceğini kimsenin beklememesi gerektiğine dikkat çekerek, herkesten sabır istedi. Türkiye'ye dönen PKK'lıların karşılaması sürecini iyi yönetemeyen DTP'yi eleştiren Ensarioğlu, bundan sonra herkesin daha hassas davranmasını istedi.

Ensarioğlu, CHP ve MHP'nin de süreci siyasi bir fırsatçılıkla değerlendirip, toplumda oluşan hassasiyetleri sokak gösterilerine dönüştürmek suretiyle ayrıştırıcı ve tahrik edici bir siyaset izledikleri eleştirisini yaptı:

DTSO Başkanı Ensarioğlu, sürecin devam etmesi için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanı, DTP, CHP ve MHP'den randevu talebinde bulunacaklarını da kaydetti.

Etiketler :