Diyarbakırspor Düşmesin İstiyorlar

Diyarbakırspor Düşmesin İstiyorlar

Spor dünyasının ardından siyasiler de Diyarbakırspor tartışmalarına karıştı Başbuğ'dan sonra Baykal ve Bahçeli de yorum yaptı

Ankara, yoğun siyasi gündeminin yanında Diyarbakır'daki olaylara kilitlendi. Diyarbakırspor'un Bursaspor ve İstanbul BŞB maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle ligden düşme olasılığı endişeye yol açtı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Diyarbakırspor'un Süper Lig'de kalmasını arzu ederiz" sözlerinden sonra dün de CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli de benzer açıklamalar yaptı.

İşte siyasilerin Diyarbakırspor hakkındaki yorumları:

CHP lideri Deniz Baykal:
"Olay sıradan bir olayın ötesine geçti. Herkesin kendi kimliği olsa da futbol maçlarını etnik kavgaya dönüştürmemek temel sorumluluk olmalı. Umarım üzüntü verici kırılganlıklara yol açacak olaylar yaşanmaz. Bu oyunu hep beraber bozmalıyız."

MHP lideri Devlet Bahçeli: "Diyarbakırspor'un Süper Lig'de kalıp bütün illerle maç yapması ülke bütünlüğü ile karşılıklı sevgi ve saygının gelişmesi açısından çok önemlidir. Diyarbakırlılar kendi takımlarına sahip çıksınlar, bölücü unsurun spora aktarılmasına engel olsunlar."

Tarım Bakanı Mehdi Eker: "Belki birileri Diyarbakırspor'a zarar vermek istiyor. Bazı provokatörler nedeniyle bir kulübü, bir şehri cezalandırmak doğru değildir." AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu: "Bölgenin Süper Lig'deki tek takımı olan Diyarbakırspor düşürülürse ligde bu bölgeden takım kalmayacak. Tribünlerdeki olayları iyi araştırmak, peşin hükümlü olmamak gerek."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım: "Gönlüm Diyarbakırspor'un Süper Lig'de kalmasından yana. Bir provokasyon veya takımı ligden düşürüp, gençleri kendi amaçları için kullanacaklar varsa, bunlar da ortaya çıkarılmalı."

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur: "Diyarbakır maçlarındaki olaylar PKK'nın provokasyonu. Örgüt ivme kaybediyor. Kaybettikleri alanları provokasyonlarla doldurmaya çalışıyorlar. Diyarbakırspor düşürülmemeli, bu ligde kalıcı olmalı. Karar verecekler işin siyasi boyutunu da dikkate almalılar."

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Diyarbakırspor'un ligde kalması önemli. Gündemdeki tartışmalar kaygı verici. Sporun barışa, toplumsal uzlaşmaya hizmet etmesi gerek. Diyarbakırspor için ağır kararlar alınmamalıdır. Federasyon, Diyarbakırspor'u bugüne kadar maruz kalmış olduğu haksızlıklar nedeniyle bu noktaya getiren durumu daha da ağırlaştıracak bir noktaya götürmemelidir

Etiketler :