Diyet yapanlara önemli bir hatırlatma

Diyet yapanlara önemli bir hatırlatma

Dünay'nın en önemli sorunlarından biri olan şişmanlıkla mücadelede, hergün yeni bir diyet programı açıklanıyor. Diyet yapanlara yardımcı olacak güzel bir haber İsveç'ten geldi.

Atila Altuntaş/Stockholm

Bir kâse çorba iç ve sağlıklı kilo ver! Diyor araştırmacıların yeni mucize diyeti.

Araştırmalara göre, yaklaşık 300 milyon kişinin şişmanlıkla mücadele ettiği dünyada bu sayı her 10 yılda yüzde 50 artıyor. Hızla bir dünya sorunu haline gelen şişmanlıkla mücadelenin en büyük silahlarından birinin, çorba olduğu belirtildi.

Kilo problemi olanların, diyet için en etkili yardımcının çorba olduğunu söyleyen, İsveçli diyet uzmanı Annika Dahlgvist, ‘’ Yemeklerden önce çorba içmek kilo verdiriyor. Çünkü mideleri çorba ile şişen insanların, diğer kilo aldırıcı yemekleri daha az yediklerinden dolayı, kilo almıyorlar hatta kilo veriyorlar ‘’ dedi.

İsveç’te yapılan yeni bir araştırmaya göre, kilo vermek yada kiloyu dengede tutmanın yeni anahtarı çorba olarak bildirildi. Bunun nedeni de; Çorbanın midede uzun süre durduğu ve mide tarafından salgılanan iştah hormonunu engellediği belirtildi.

Ayrıca Amerikalı uzmanların bildirdiğine göre, hormon bozukluğu ve ya vücudun fazla hormon salgılaması insanları fazla yemek yemeye zorluyor. Bu durumlarda çorba içildiği zaman çorbanın mideyi kandırarak, fazla yemek yenmesini engellediği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :