Dizel araçlara da LPG takılabilecek

Dizel araçlara da LPG takılabilecek

Geliştirilen yeni bir sistemle dizel araçlarda da LPG gibi ucuz ve çevreci olan doğalgaz kullanılabilecek.

Yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle araç sahipleri daha ekonomik çözümler arayışında. Dizel ve benzin arasındaki fark kapandıkça dadizel araç sahipleri farklı tasarruf seçeneklerinin peşine düştü. Benzinli araç sahiplerinin tercihiLPG ... Dizel araç sahiplerinin ise böyle bir imkanı yok. Çözüm, ilk denemeleri Antalya'da yapılan "Çift Yakıt Sistemi" ile geldi. Sistem,dizel ile doğalgazın aynı oranda yanmasıprensibine dayanıyor. Firma Satış Direktörü Fehmi Küçükler, "Motor bloğunda hiçbir değişiklik yapılmaksızın yüzde 50 dizel, yüzde 50 CNG ilave edilmektedir" dedi.
 
TRT Haber'in haberine göre sistem, aynı zamanda çevreci. Fehmi Küçükler, "LPG'li araç yüzde 40 tasarruf ederken, CNG'li bir araç yüzde 70 tasarruflara ulaşıyor. Doğalgaz sayesinde daha temiz bir fosil yakıt olduğu için çevreye de çok önemli bir etkisi var. Egzoz emisyon değerlerini, karbondioksit değerlerini aşağı çekiyor" şeklinde konuştu. Sistemin altyapısı hazır. Tek sorun, doğalgaz dolum istasyonu ağı.
 
Küçükler, "Bugüne kadar bu sistemin yaygınlaşmamasının nedeni gerekli istasyon ağlarının oluşmamasıydı. Bu da gün geçtikçe devam etmekte. Bursa'da açıldı, Sakarya, Bolu, Kayseri'de de varve bu süreç hızla ilerlemekte" ifadelerini kullandı. Yakın zamanda LPG logolu araçların yanında CNG logolu araçları da görmek mümkün olacak.
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.