Diziyle ecdattan intikam alınıyor

Diziyle ecdattan intikam alınıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı İlyas Tongüç, Show TV'de Kanuni Sultan Süleyman'ı konu alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini eliştirdi. Tongüç, "Bu dizi aracılığıyla Avrupa’ya en fazla sefer düzenleyen ve bir mektupla Fransa’da dansı yasaklatan Kanu

AGD’nin mutad olarak düzenlediği şube başkanları ve şube sorumluları toplantısı Ankara’da yapıldı. AGD Genel Merkez’inde gerçekleştirilen toplantıya AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, başkanlık divanı üyeleri, şube sorumluları, şube başkanları, şube hanım komisyon başkanları ve şube orta öğretim başkanları katıldı. Tongüç, bir özel kanalda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi eleştirdi. Söz konusu dizide tarihin tahrif edildiğini ifade eden Tongüç, "Bu dizi uydurma bir takım senaryolarla Osmanlı aile yapısı başta olmak üzere birçok konuda ecdadımıza kara çalmaktadır. Tarihi hiçbir gerçekliği olmayan bu dizinin yayınlanması en hafif deyimiyle gaflet ve dalalettir." diye konuştu.
Bu dizi aracılığıyla Avrupa’ya en fazla sefer düzenleyen ve bir mektupla Fransa’da dansı yasaklatan Kanuni’den adeta intikam alındığını ifade eden Tongüç, "Bugün bir medeniyet alameti olarak kabul edilen, erkek ve kadının birbirlerine sarılıp icra ettiği dans ilk defa Kanuni zamanında Fransa'da yapılmaya başlanmıştı. O zaman Osmanlı İmparatorluğunun sınırları Avrupa’nın ortalarında idi ve Fransa'ya dayanıyordu. Kanuni bu ahlaksızlık Osmanlı devletine de sıçrayabilir ve ahlaki çöküntü olabilir düşüncesiyle Fransa Kralına bir mektup yazarak dansı yasaklamıştı. Rivayete göre, Kanuni'nin bu mektubundan sonra Fransa'da yüz sene dans yapılmamıştır. Şimdi Batı, ülkemizdeki hayranları eliyle Kanuni’nin torunlarından adeta intikam almaya çalışmaktadır." diye konuştu.
Bu dizinin derhal yayından kaldırılması gerektiğini vurgulayan Tongüç, "Bizim geçmişimiz bu dizide anlatılanlar gibi asla değildir. Osmanlı yarı çıplak raks eden cariyelerle değil, dünya medeniyetine ve İslam Alemi'ne yaptığı hizmetlerle anılmalıdır. Ne dinen, ne ahlaken, ne de vicdanen kabul edilmeyecek bu rezalete artık son verilmelidir. Kimsenin değerlerimizi çarpıtmaya hakkı yoktur. Milletimizin de kahir ekseriyetinin görüşü bu yöndedir." diye konuştu.
 

Etiketler :