Doğan Grubu Ceo'su istifa etti!

Doğan Grubu Ceo'su istifa etti!

Doğan Grubu İcra kurulu Başkanı Faik Açıkalın görevinden istifa etti. Bugün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen istifa haberini çalışanlarına Hanzade Doğan Boyner duyurdu.

Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın bu akşam üzeri görevinden istifa etti. 1 Mayıs 2009 tarihi itibariyle görevinden ayrılacak olan Faik Açıkalın bu kararı neden aldı. Hanzade Doğan Boyner ve Faik Açıkalın çalışanlara gönderdikleri mailde ne dedi?..

Daha önce Dışbank ve Fortis'te Genel Müdürlük görevlerinde bulunan Faik Açıkalın 2007 Kasım ayından bu yana Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Faik Açıkalın bu akşam üzeri görevinden ayrıldığını açıkladı. 1 Mayıs 2009 itibariyle görevi bırakacak olan Faik Açıkalın'ın bu kararı almasındaki neden ise Yapı Kredi'yle anlaşması oldu...

Bu kararın üzerinden hem Hanzade Doğan Boyner hem de Faik Açıkalın çalışanlara bir mail göndererek ayrılığı bildirdiler. İşte o mailler:

Çok değerli Doğan Gazetecilik Ailesi,

2007 yılı Kasım ayından bu yana Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sayın Faik Açıkalın, finansal hizmetler sektöründe önemli bir pozisyonu üstlenmek üzere, 1 Mayıs 2009 itibariyle aramızdan ayrılıyor.

Kendisi, aramıza katıldığı günden itibaren sergilediği yönetsel becerisi, hızlı adaptasyon yeteneği, iletişim kurma ve takım oyununa yatkınlığı ve sonuç odaklı iş anlayışı ile kurum ve markalarımıza önemli katkılarda bulundu.

Bu süreçte, Doğan Gazetecilik bünyesindeki markaların kurumsallaşması ve diğer yönetsel konularda, önemli mesafeler katettik.

Ben kendisine yeni görevinde başarılar diliyor, yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle,

Hanzade DOĞAN BOYNER
Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Sevgili arkadaşlarım,

Aranıza katıldığım 2007 yılından bu yana gururla ve onurla sürdürdüğüm Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanlığı görevimden, finans sektöründe yeni bir sorumluluk üstlenmek üzere, 1 Mayıs 2009 itibariyle ayrılıyorum.

Dünyada ve ülkemizde hem siyasî hem de ekonomik alanda çok hareketli ve çalkantılı günlerin yaşandığı son dönemde, Doğan Gazetecilik olarak gerek duruşumuz, gerekse iş sonuçlarımızla örnek gösterilebilecek bir başarıya imza attık. Bu dönemde edindiğim tecrübelerin kariyerimde çok değerli ve özel bir yeri olacak.

İçtenlikle inanıyorum ki, tutkulu, özverili ve heyecanını hiç yitirmeyen örnek bir takım olarak, Doğan Gazetecilik ailesinin ortaya koyduğu performans, çok büyük bir alkışı hakediyor.

Doğan Gazetecilik’te elde ettiğimiz tüm başarılar ve gösterdiğimiz çabalar için, kesintisiz ilgi, anlayış ve desteklerinden dolayı, başta Sayın Aydın Doğan ve Hanzade Doğan Boyner olmak üzere, İcra Kurulu üyelerine ve genel yayın yönetmeni arkadaşlarıma, özellikle de kuruma geldiğim ilk günden itibaren beni bir aile üyesi gibi kabul ederek gösterdiğiniz sıcak ilgi, dostluk ve desteğiniz için siz değerli Doğan Gazetecilik çalışanlarına özellikle teşekkür ederim.

Bu vesileyle, sizlere ailelerinizle birlikte, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu günler diliyorum.

Her şey gönlünüzce olsun�

Selam, sevgi ve saygılarımla,

FAİK AÇIKALIN
İcra Kurulu Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :