Doğan Grubu'ndan garip taktik

Doğan Grubu'ndan garip taktik

Doğan Grubu, Vergi dairesinin kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesi'ni itirazda bulunmuştu. Doğan Grubu şimdi de...

Vergi dairesinin 4.8 milyar TL teminat istemine ilişkin olarak 9. Vergi Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesi üzerine, Doğan Grubu Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etmişti.

Bölge İdare Mahkemesi'nde, Vergiden Sorumlu Başkanvekili Hakim Selahattin Kuzucu başkanlığında heyet kuruldu ve bu heyet Perşembe günü dosyayı incelemeye alarak görüş oluşturdu.

Heyetten Cuma günü karar çıkması bekleniyordu ancak Doğan Grubu avukatlarının kararın imzalanacağı toplantı öncesinde sürpriz bir adım atarak Başkanvekili Selahattin Kuzucu dışındaki hakimler hakkında reddi hakim isteminde bulunduğu öğrenildi.

Doğan Grubu'nun Ahmet Kurtluoğlu başkanlığındaki avukatlarının, heyetin bu konuda karar veremeyeceği gerekçesiyle dosyanın Danıştay'a gönderilmesini hedefledikleri belirtiliyor.

Bölge Mahkemesinde bugüne kadar hiç rastlanmamış olan ve şok etkisi yaratan bu girişimin sonuç verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Doğan Grubu'nun bu girişimle, uzlaşma öncesinde bir yürütmeyi durdurma kararı alarak, uzlaşma görüşmelerine avantajlı oturmayı amaçladığı ileri sürülüyor.

Etiketler :