Doğan grubunun 'Darwin Sevdası'

Doğan grubunun 'Darwin Sevdası'

Bilim-Teknik Dergis'nin kapağında yapılan değişiklik Doğan grubu köşe yazarlarını ayağa kaldırdı

Türkiye'de yaşayan insanların manevi değerlerine her fırsatta saldıran bu yazarlar, Bilim- Teknik dergisinin kapağında yapılan küçük Darwin değişikliğine karşı kalemlerini öyle bir oynattılarki bu yazıları okuyanlar gözlerine inanmakta güçlük çekti. Okulda kılınan namaza karşı çıkan, Kutlu Doğum Etkinlikleri'ni irtica hortluyor diye manşetlere taşıyan bu isimlerin Darwin'i canla başla savunmaları ve toz kondurmamaları kamuoyunun gözünden kaçmadı.

İşte Darwin'e sahip çıkan o yazarlar:

DOĞAN HIZLAN-HÜRRİYET:

UNESCO, 2009’u Darwin yılı ilan etti. Dünya onu anıyor, hakkında birçok makale yayımlanıyor.

Dünyanın saygın gazeteleri, dergileri Darwin ekleri verdi.

Bunların içinde Evrim Teorisi’ne inanmayan, karşı düşüncede olanlar elbette vardır. Ama bilimsel ahlak, bilim özgürlüğü sansüre uğramayacak kadar kutsal bir hak olduğundan müdahale yerine, kendi karşıt düşüncelerini yazabilirler.

Eğer Darwin’in düşüncelerine karşıtlığı, onu belli bir düşüncenin saplantılı tutsaklığına sürüklemişse, bir bilim kurumundaki böyle bir yönetici nesnelliği tehlikeye atıyor demektir.

Karşıt düşüncelere hayat hakkı tanımayan birine bilim adamı demek mümkün müdür?

VATAN-HİKMET BİLA:

Elbette manşet olmalıydı, çünkü akıllara ziyan bir olay yaşanmış, adı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olan bir kurumun, adı “Bilim ve Teknik” olan dergisinin kapağından ve içeriğinden “evrim teorisi” nin kurucusu Darwin, unvanı “profesör” (bilim adamı) olan bir yönetici tarafından çıkarılmıştı.

OKTAY EKŞİ-HÜRRİYET:

Ama çağımızda Darwin artık, bilimsel kafa ile bağnaz kafayı ayıran bir turnusol kağıdı işlevi görmektedir.

Bağnaz kafalar onu okul kitaplarından çıkarmaya çalışıyorlar. Çünkü Darwin’in hem "canlının kökeni" konusundaki görüşlerini kendi dini inançlarına, daha doğrusu kutsal kitaplarda yazanlara aykırı buluyorlar, hem de "doğal ayıklanmaya" ilişkin görüşlerini yani "çevresine uyum sağlayamayan canlının -ve türünün- ayıklanacağına" ilişkin iddiasını kabul etmiyorlar.

Bu görüş, canlı türlerini tabii bir değişimin meydana getirdiği bir çeşitlilik olarak değil, káinatı yaratan büyük gücün (Allah’ın) iradesiyle belirlenmiş olmanın bir sonucu olarak görüyor.

Bu tartışmaların ortasında bulunan Vatikan adına Kardinal William Levada gerçi 2 Mart 2009 günü, "Katolik kilisesinin Evrim Teorisi gibi bilimsel gerçeklere engel olmak gibi bir tavrı bulunmadığını" söyledi.

Ama sadece Hıristiyan dünyasında değil, son Bilim ve Teknik dergisi olayında yaşadığımız gibi bağnazlık her fırsatta karşımıza çıkıyor.

M.ALİ BİRAND-POSTA:

Galiba artık, insanoğlunun maymun cinsinden gelişerek bugüne geldiğini savunan ve batı dünyasında kabul gören Darwin gibi değil, bilimi “Allahın hikmeti” gibi algılayan İslamcılar kafalar tarafından (mı?) yönetiliyor.

Kanal D Ana Haberi’in, Pazartesi akşamı verdiği ve CNN TÜRK’ün de dün sürekli işlediği haber korkutucu bir nitelikte.

TUFAN TÜRENÇ-HÜRRİYET:

Dinciler Darwin’e evrim teorisiyle insanın maymundan türediğini savunduğu için kızıyorlarmış.

Onun için kapağı değiştirtip Darwin’i attırmışlar.

Zaten TUBİTAK’ın kadrosunu başbakanımız değiştirdiğinden beri bu kurumla uğraşıyorlar.

Yok bu kurumun bilimsel niteliği kalmamış, yok bu kurumda artık bilimsel çalışmalar yapılmıyormuş filan falan...

Darwin olayı da bunu kanıtlıyormuş...

Bunları uyduruyorlar...

Sayın başbakanımızı da kızdırıyorlar.

Yandaş medya işte, ne olacak.

YALÇIN DOĞAN-HÜRRİYET:

Darwin neyi kanıtlıyor?

Canlıların ortak atalardan evrime uğradığını ve çeşitlendiğini kanıtlıyor. Yalın haliyle, avam dille, insanın maymundan türemiş olması teorisi.

Onun modern evrim teorisi, bugün biyoloji biliminin temeli. Ayrıca, insan ve hayvanların duygularını ifade ediş biçiminde benzerlikler bulunduğunu gösteriyor.

Bu fikirleri özellikle ruhban sınıfında, din aleminde inanılmaz tepkilere yol açıyor. Kilise, Darwin’i sapkınlıkla suçluyor, onu aforoz ediyor.

Çünkü, Evrim Teorisi dinlerde yaradılış düşüncesine ters. Dini inançları allak bullak eden bir teori.

Kilise onu aforoz ederken, İslam Dünyası da, onu lanetliyor. Yıl 1850’ler, ama fikirler tam Orta Çağ.

Bilim tarihinin belki de en çok tartışılan teorilerinden biri olan Evrim Teorisi 1930’larda bilimsel olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :