Doğan'a 3 Hafta Müddet

Doğan'a 3 Hafta Müddet

Doğan Gazetecilik'e vergide uzlaşma için 16 Haziran'a kadar gün verildi

Doğan Gazetecilik A.Ş, şirketin 2008 hesap dönemine ait vergi inceleme raporunun, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından bugün şirkete tebliğ edildiğini, ''tarhiyat öncesi uzlaşma'' görüşmesi için 16 Haziran 2010'a gün verildiğini bildirdi.

 

Doğan Gazetecilik'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, vergi ceza bildirimi ve uzlaşma davetiyesine ilişkin bilgi verildi.

 

Açıklamada şöyle denildi:

 

''Şirketimizin 2008 hesap dönemine ait Vergi İnceleme Raporu, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından bugün şirketimize tebliğ edilmiştir. Söz konusu Vergi İnceleme Raporu; 2 milyon 221 bin 502 lira tutarında vergi aslı, 2 milyon 221 bin 502 lira tutarında vergi ziyaı cezası ve 24 bin 523 lira tutarında usulsüzlük/özel usulsüzlük cezası içermektedir.

 

Söz konusu Vergi İnceleme Raporu ile ilgili olarak 'Tarhiyat Öncesi Uzlaşma' görüşmesi için 16.06.2010 tarihine gün verilmiştir.

 

Vergi İnceleme Raporunda eleştiri konusu yapılan uygulamalarımızın, yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmekte olup, söz konusu Rapor'da yer alan iddialara karşı, uzlaşma dahil, her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.

 

 

Etiketler :