Doğan'a TÜBİTAK'tan Yalanlama

Doğan'a TÜBİTAK'tan Yalanlama

Danıştal oyununu ortaya çıkaran TÜBİTAK şimdi de Balyoz Darbe Planı belgelerine “2003’te hazırlanmış ve sonradan da ekleme yapılmamış” raporu verdi.

Danıştay’daki kamera kayıtlarının silindiğini belgeleyen TÜBİTAK şimdi de Balyoz Darbe Planı belgelerine “2003’te hazırlanmış ve sonradan da ekleme yapılmamış” raporu verdi.

Askeri savcılığın askeri bilirkişilere TÜBİTAK’ın raporunu inceletip, bu raporu çürütmeye yönelik yeni bir rapor hazırlattığı ortaya çıktı. 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın görevlendirdiği askeri bilirkişi Mu. Yb. Birol Çelik, TÜBİTAK’ın yazdığı bilimsel rapordaki bazı tepsitlerin yanlış olabileceğini iddia eden bir rapor verdi.

İŞTE TÜBİTAK’IN YAPTIĞI TESPİTLER

Balyoz Darbe Planı soruyşturmasını yürüten sivil savcılığın talebi üzerine Balyoz Darbe Planları’nın yer aldığı CD’ler üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK hazırladığı raporu savcılığa teslim etti. TÜBİTAK’ın Balyoz raporunda Balyoz belgelerinin 1. Ordu Karargahı’nda yapılan Balyoz seminerinin tarihi olan 2003 yılında hazırlandığı vurgulandı. TÜBİTAK bilirkişileri, CD imajları üzerinde dökümanların tarihleri, bilgileri, CD’lerin yazılma tarihleri, CD’lerin hızı, CD yazımında kullanılan ofis proframlarının tarihlerini inceledi. TÜBİTAK raporunda “Dosyalar 2003 yılında oluyturulmuş ve bu tarihte son kez kaydedilmiş. CD’ler yazılırken kullanılan program ve CD’ler dökümanların oluşturulduğu 2003 yılına ait. CD’lere sonradan herhangi bir ekleme yapılmamış”  tespitleri yapıldı.

BAZI HARDDİSKLER BOZUK BAZISI KAYIP

TÜBİTAK raporunu alan 1. Ordu Askeri Savcılığı, askeri bilirkişi Mu. Yb. Birol Çelik’e TÜBİTAK raporunu çürütecek yeni bir rapor hazırlattı. Yüzbaşı Çelik raporunda “Tüm 1. Ordu Karargıhı’nda 2003 yılı Mart ayı ve öncesinde seminer faaliyetleri kapsamında tanzim edilmiş bilgi ve belgeler araştırılmıştır. 2003 yılındaki bilgisayarların disk kapasiteleri az olduğundan bazı bilgisayar disklerinin değiştirldiği, aradan geçen zaman nedeniyle meydana gelen arızalardan dolayı bazı disklerin kullanılamaz hale geldiği ve değiştirildiğini saptadık. 15 defa formatlanmış bilgisayarlarda seminer belgelerine ulaşamadık” tespiti yapıyor.

YAZIM TEKNİĞİ SAVUNMASI

Bazı Harddisklerin bozulma ve değiştirme nedeniyle yok olduğunu kabul eden Askeri Bilirkişi Yüsbaşı Birol Çelik yine de raporunda TÜBİTAK raporunda, CD’lerin nasıl 2003 yılına aitmiş gibi gösterilebileceğine dair senaryoları sıralıyor ve TÜBİTAK’ın verdiği raporu rağmen belgelerin askeri yazım tekniklerine uymadığı için sahte olduğuna kanaat getiriyor. Askeri bilirkişi 2003 yılına ait bir CD ve belgenin nasıl oluşturulabileceğini de ayrıntılarıyla anlatıyor.

Askeri bilirkişiye göre 2003 yılına ait belge nasıl üretilir?

Askeri bilirkişinin bozulma ve değiştirilme nedeniyle bazı bilgisayarların 2003 yılına ait harddisklerini bulamamasına rağmen TÜBİTAK raporunu çürütmek için hazırladığı raporda CD’lerin nasıl sahte olarak hazırlanabileceğini de sıralıyor. İşte o yöntemler:

• Belgelerin birbirine karıştırılarak ve serpiştirilerek sahtecilik yapılmaya çalışıldığı kuvvetle muhtemeldir.

• Balyoz Harekat Planına benzer şekilde eklerine atıfta bulunulmamış. Eklerin hiçbirine atıfta bulunulmaması belgenin gerçek olmadığı kanaatine götürmektedir.

• Dijital ortamda her belgenin sahtesini üretmek mümkündür.

• 2003 yılına ait bir sahte belgelerle dolu bir CD üretmek için bilgisayara o yıllarda kullanılan Windows 2000 sürümü yüklenir, o yıl kullanılan CD yazıcı phrogramı internetten indirilir, 2003 yılı üretimi olan CD bulunur ve bilgisayarın tarih ve saati 2003 yılına göre ayarlanır ve CD’ye belge yüklenir. Böylece sahte belge üretilir!.

Etiketler :