Doğan'ı VAKİT İle Vurdu

Doğan'ı VAKİT İle Vurdu

Aydın Doğan’a Çölaşan’dan cevap geldi. Çölaşan, “Yazı yazmamam için rüşvet teklif etmek müdahale değil mi?” diye sordu.

Çölaşan’dan Doğan’a cevap geldi: Bana rüşvet teklif edildi

 

Emin Çölaşan’ı kovma gerekçesini “Emin Babıali puştluğu yapıyordu. Kesinlikle hükümet aleyhine yazı yazma demedim. Emin son zamanlarda ‘Ben tanrı yazarım, ben dokunulmazım, bana kimse dokunamaz diyordu” şeklinde açıklayan Aydın Doğan’a Çölaşan’dan cevap geldi. Çölaşan, “Yazı yazmamam için rüşvet teklif etmek müdahale değil mi?” diye sordu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi 

 

Bursa’da düzenlenen ‘Aydınlarla Yüz Yüze’ toplantısında yazar Emin Çölaşan’ı gazeteden uzaklaştırmasının sebebini “Emin son zamanlarda ‘Ben tanrı yazarım, ben dokunulmazım, bana kimse dokunamaz diyordu. Emin Babıali puştluğu yapıyordu. Kesinlikle hükümet aleyhine yazı yazma demedim” şeklinde açıklayan Aydın Doğan’a Çölaşan’dan cevap geldi. Vakit’e konuşan Çölaşan, “Yazı yazmaman için rüşvet teklif etmek müdahale değil mi?” diye sordu.

“İŞTEN ATILIŞ NEDENİM YAZILARIMDIR”

Aydın Doğan’ın doğruları söylemediğini ve işten atılış gerekçesini açıkça anlatmadığını öne süren Çölaşan, “Beni kovmalarının sebebi anlattıkları sebebler değil, yazdığım yazılardır. Yazılarımdan rahatsız olduklarını bizzat kendisi defalarca tarafıma iletmiştir” dedi.

“ÖZKÖK, ARACILIĞIYLA RÜŞVET TEKLİF ETTİ”

Doğan’ın kendi isteği doğrultusunda yazı yazması için ‘rüşvet’ dahi teklif ettiğini vurgulayan Çölaşan, “Ertuğrul Özkök, gazeteden ayrılmadan benimle özel bir görüşme yaptı. Yazılarımdan dolayı uyarıda bulundu ve kendi istedikleri tarzda yazmam karşılığında bana rüşvet teklif etti. Kimler hakkında yazı yazmaman gerektiğini de söylemeye kalktı. İstediklerini yerine getirmem karşılığında da Aydın Doğan’ın bana çok büyük paralar vereceğini açıkça söyleyen Özkök, bugün bu iddiaları yalanlamaya yetecek en büyük delildir” diye konuştu.

ÇÖLAŞAN’IN BİR ŞARTI VAR

“Aydın Doğan masal okuyor” diyen Çölaşan, “Yaptığı suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ağzımdan çıkmayan sözleri söylemiş gibi göstererek yalan söylüyor. Hatta ağır ithamlarda bulunuyor. Benim Hürriyet’te çalışma arkadaşlarım da yaşanan süreci çok iyi biliyor. Çıkıp onlar Aydın Doğan’ın iddialarını doğrulasınlar, ben de o zaman tüm kamuoyundan özür dileyeceğim” dedi.

“DOĞAN, ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜR”

Doğan’ın konuşmasında ‘tarafsızlık’ ilkesinden söz ettiğini de hatırlatan Çölaşan, “Tarafsızlıktan söz etmesini ciddiye almam mümkün değildir. Aydın Doğan kendi çıkarları doğrultusunda iş yapan, işadamı medya patronudur. Çıkarlarını düşünen birinden tarafsızlık beklenebilir mi?” değerlendirmesinde bulundu.

VAKİT

Etiketler :