Doğan'ın tahliyesi talep edildi

Doğan'ın tahliyesi talep edildi

Tahliye edildikten sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak, GATA'da yatan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın sağlık gerekçesiyle tahliyesi istendi.

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatları bu kez sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Doğan'ın avukatları tahliye dilekçesiyle birlikte 8 sayfalık sağlık raporunu da mahkemeye sundu. Dilekçede, Doğan'ın ciddi ve acil müdahale gerektiren rahatsızlıklarını gösteren sağlık raporu ve AİHM'nin yerleşmiş içtihatları çerçevesinde tutukluluk kararının kaldırılması talep edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede talebin reddedilmesi durumunda itirazın mahkeme heyetince değerlendirilmesi istendi.

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, sağlık gerekçesiyle tahliye dilekçesini verdiklerini söyledi. Ayrıntılı bir rapor verdiklerini ifade eden Ülgen, "Raporda çeşitli günlerdeki konsültasyonu ve şu anki durumu var. Raporda Çetin Doğan Paşa'nın kesinlikle ameliyat (bel fıtığı) olmasını gerektiren bir durum söz konusu." dedi.

Doğan'ın ameliyata karşı çıktığını belirten Ülgen, bunun gerekçesini ameliyat sonrası yüzde 35 oranında komplikasyon riskinin bulunması olarak açıkladı. Doktorların verdiği bilgiye göre bunun çok yüksek bir risk olduğunu kaydeden Ülgen, "Bu risk nedeniyle de kendisinin hem davadan ayrı kalacağı hem de yeteri kadar savunma olanağı bulamayacağını düşündüğü için ameliyatı reddetti. 'Öncelikle bu davaya ilişkin savunmamı yapmak istiyorum' dedi. 'Tedavi ile sağaltım mümkünse bunu yapın. Ben Silivri'ye giderek diğer tutuklu arkadaşlarımla birlikte olmak istiyorum. Bu davada savunma yapmak istiyorum' diyor.

Bunun üzerine kardiyoloji bölümünde kalple ilgili bir sorun çıktı. Bununla ilgili hareketli sintigrafi çekildi. Ancak bir de karşılaştırmak için dinlendikten sonra sintigrafi çektirmek gerekiyordu. Şu anda dinlenmiş vaziyette sintigrafisi çekiliyor." diye konuştu.

AMELİYAT OLURSA SAVUNMA YAPAMAYACAĞI KORKUSU VAR

"Çetin Doğan'ın daha önce ısrarla sağlık gerekçesiyle tahliyeye karşı çıktığını söylemiştiniz. Bugün sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulundunuz. Bu değişikliğin gerekçesi nedir?" sorusu üzerine Ülgen, "Ameliyat olması durumunda yüzde 35 komplikasyon durumu bulunmaktadır. Bu risk içerisinde felç kalmak ve ölüm vardır. Bir kimsenin bu risk oranı ile ameliyata girmesi büyük cesaret işidir. Çetin Paşa felç kalma halinde ya da olumsuz bir durum gerçekleşmesi durumunda yeteri kadar bu konuları savunamayacağı korkusuna kapıldığından özellikle tahliyesini talep ediyor. Neden sağlık konusunda tahliye talep ediyoruz? Sağlık konusu olmadan da tahliye edilmişti. Ancak hukukta görülmeyen bir yöntemle yeniden tutuklama kararı verildiği için bu kez sağlık nedenleriyle de tahliye istiyoruz." dedi.

Avukat Celal Ülgen daha önceki açıklamalarında Doğan'ın ısrarla sağlık gerekçesiyle tahliye edilmek istemediğini söylemişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Doğan hastanede yattığı için tutuklama kararı henüz yüzüne okunmadı. Bu nedenle Doğan hukuken henüz tutuklu sayılmıyor.

Etiketler :