Doğumunun 75. Yılında YÂD EDİLİYOR

Doğumunun 75. Yılında YÂD EDİLİYOR

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 75. yıldönümü vesilesiyle bugün yâd ediliyor.

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 75. yıldönümü vesilesiyle bugün yâd ediliyor.

Prof. Dr. M. Esad Coşan Hocaefendi, AKRA FM’de 18 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla gün boyu, ikindi namazından sonra Eyüp’teki kabirleri başında ve akşam namazını müteakiben İskenderpaşa Camii’nde severleri tarafından anılacak.

Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin, Mevlid Kandili’nde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği devam ettiriliyor.  

Mahmud Esad Hocaefendi, doğumunun 75. yılı olan, Hicri 13 Safer 1432, Miladi 17 Ocak 2011 Pazartesi günü (bugün) ikindi namazını müteakip Eyüp’teki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim dualarıyla, AKRA FM’de ise gün boyu sürecek 18 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla anılıyor.

İskenderpaşa Camii’ndeki programda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek, M. Esad Coşan Hocaefendi’nin“Her devirde alimlere duyulan ihtiyaç ve ilmin önemi ” konusundaki görüşlerini aktaracak. 

Sohbetin ardından okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla İskenderpaşa Camii’nde yapılacak hatim duası AKRA FM’de de yayınlanacak.

M. Zâhid Kotku Hocaefendiise doğumlarının 115. yılında, Hicri 1 Safer 1432, Miladi 5 Ocak 2011 Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde, gün boyu AKRA FM’de özel programlarla ve hatim dualarıyla yâd edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :