DOĞUMUNUN HİCRİ 76. YILINDA YÂD EDİLİYOR

DOĞUMUNUN HİCRİ 76. YILINDA YÂD EDİLİYOR

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 76. yıldönümü vesilesiyle bu akşam yâd ediliyor.

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 76. yıldönümü vesilesiyle bu akşam yâd ediliyor.

Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin, Mevlid Kandili’nde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği devam ettiriliyor.

Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, doğumunun 76. yılı olan Hicri 13 Safer 1433, Miladi 7 Ocak 2012 Cumartesi günü (bugün) akşam namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim duasıyla, AKRA FM’de ise gün boyu sürecek 15 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla anılıyor.

İskenderpaşa Camii’ndeki program akşam namazının akabinde M. Rıza Memduhoğlu ve Ercan Özelce’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Yusuf Karagöz’ün ilahileriyle devam edecek. Yatsı namazını müteakiben ise Diyanet İşleri Başkanlığı Ümraniye Vaizi Mikdat Kutlu, M. Esad Coşan Hocaefendi’nin "Sıdk, Sadakat, Doğruluk ve Ahde Vefa” üzerine fikirlerini ve tavsiyeleri aktaracak.  Sohbetin ardından okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla İskenderpaşa Camii’nde yapılacak hatim duası saat 22.00’de AKRA FM’de yayınlanacak.

20. yüzyılın önemli mürşidi kâmillerinden gönüller sultanı M. Zâhid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 118. yılında, Hicri 30 Muharrem 1433, Miladi 25 Aralık Pazar günü yâd edilmişti. 

akradyo.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.