Doktor ameliyatta yumrukladı

Doktor ameliyatta yumrukladı

Türk doktor Hakan B., ameliyat sırasında mesaisinin bittiği gerekçesiyle ameliyattan ayrılacağını söyleyen anestezi doktorunu yumrukladı.

Almanya'nın Nürnberg kentinde büyük bir hastanede çalışan Türk doktor Hakan B., ameliyat sırasında mesaisinin bittiği gerekçesiyle ameliyattan ayrılacağını söyleyen anestezi doktorunu yumrukladı.

Sinirlerine hakim olamayan Türk doktor, ameliyat sırasında diğer doktora yumruk attı. Mahkemeye çıkarılan Türk doktor, "Çok üzgünüm" dedi.

 44 yaşındaki Türk doktor olayın meydana geldiği gün 5 ameliyat yaptığını, 6'ncı ameliyatına girdiğinde hastanın ameliyat masasında 8 saat beklediğini öğrendiğini söyledi. Ancak anestezi uzmanı doktor Thomas S. saat 14.00'da mesai saatinin bittiğini belirterek, ameliyatı yarıda bırakabileceğini söyledi. Bu duruma sinirlenen Hakan B. önce doktor arkadaşına yumruk attı, sonra yerde sürüklemeye başladı. Saldırıya uğrayan doktor yüzünden ve diz kapağından yaralandı.

Thomas S., doktor Hakan B.'yi mahkemeye verdi. Mahkeme Türk doktora 3 ay hapis cezası verdi ancak cezasını erteledi. Ayrıca 3 bin euro da para cezası ödemesine karar verdi.

"HASTALARIMI KORUMAK İÇİN HERSEYİ YAPARIM"

Türk cerrah Hakan Baysal, hastalarını korumak için herşeyi yapabileceğini söyledi. Baysal, AA'ya yaptığı açıklamada, "Türk hastalarımın Türkçe konuşmasını engellemek isteyen ve hastalarıma fazla narkoz verip geç ayılmalarını sağlayan hangi doktor olursa olsun karşı çıkarım" dedi.

Olayın meydana geldiği 10 Martta 5 ameliyat yaptığını, 6. ameliyata girdiğinde hastanın, kendisine verilen fazla narkozdan dolayı ameliyat masasında saatlerce beklemiş olduğunu fark ettiğini belirten Baysal, bilinçli olarak hastalara fazla narkoz veren ve hastalarla Türkçe konuşmasını istemeyen bazı Alman doktorlar nedeniyle böyle bir olayın yaşandığını, ancak Scholl'a yumruk atmadığını söyledi.

Scholl'a 9 bin avro tazminat ödediğini kaydeden Baysal, Alman uzmana yaptığı yanlışlık ve haksız davranış nedeniyle sinirlendiğini belirten Baysal, "Benim yerimde hangi doktor olursa olsun yanlış uygulamalara sinirlenirdi" diye konuştu.

Baysal, bu olayın Türk hastalarla Türkçe konuşmasını istemeyen bazı doktorlar tarafından kendisine kurulan bir tuzak olduğunu da öne sürerek, hastane ile yapmış olduğu anlaşmaya göre hastalarını belirlediği sıraya göre ameliyat etmesi gerektiğini, bu sırayı kendisinden başka kimsenin değiştiremeyeceğini belirtti.

Hastane ile anlaşmasını sona erdirdiğini ve kendi muayenehanesinde hastalarını ameliyat etmeye devam ettiğini kaydeden Baysal, hiç bir şekilde haksızlığa dayanamadığını sözlerine ekledi.

Hürriyet

Etiketler :