Dokunulmazlık için MHP'den destek CHP'den tepki var

Dokunulmazlık için MHP'den destek CHP'den tepki var

MHP, HDP'lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olurken, CHP tepki gösteriyo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinin dönüşünde "Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir" sözleriyle HDP'lilerin dokunulmazlığı konusunda atılabilecek adımların sinyalini vermişti.

MHP'DEN DESTEK

Dokunulmazlık konusunda AK Parti milletvekillerinin sayısı yeterli ancak bu konuda AK Parti'ye MHP grubunun da destek vermesi bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "HDP'lilere dokunulmalı" mesajı verdi.

CHP, HDP'NİN YANINDA

Öte yandan ana muhalef ise konu karşısında tepkisini ortaya koydu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

139 MİLLETVEKİLİ YETERLİ

Fezlekelerin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi halinde görüşülebilmesi için 184 milletvekilinin bulunması yeterli. 139 milletvekilinin kabul etmesi halinde dokunulmazlık kaldırılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.